Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: idénycsúcsot repesztett váltó tagja volt Nádházy Evelin a müncheni Európa-bajnokságon

2022-08-19 12:43:38

A MATE-Gödöllői EAC atlétika szakosztályában folyó szakmai munka sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az augusztus 15-21. között Münchenben lezajló szabadtéri Európa-bajnokságra három versenyzője is elutazhatott. Valamennyi hölgy a 4x400 méteres váltóhoz kötődik, amely augusztus 19-én, a déli órákban, az elődöntőben mutatkozott be a kontinensviadalon.

A szakvezetés döntése alapján a magyar kvartettben csupán Nádházy Evelin (képen) kapott helyet a gödöllőiek közül, Simon Virág, valamint az Eb legfiatalabb versenyzőjének számító, 16. születésnapját október végén ünneplő újdonsült ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes hétpróbázó, Kriszt Sarolta tartalékként álltak rendelkezésre.

Nemzeti stafétánk az első előfutam 6-os pályáján vágott neki a négyszer négykörös távnak: Nádházy Evelin Bartha-Kéri Biankának (Veszprémi SVSE) adta át a váltóbotot, majd Rapai Fanni (Ikarus BSE) és Molnár Janka (Budafoki MTE) futása következett. A magyar váltó idén 3:32,56 percig jutott, ami megközelítőleg öt másodperccel gyengébb az érvényben lévő országos csúcsnál.

Evelinék a müncheni olimpiai stadion rekortánján 3:29,39 perces, idénycsúcsot jelentő időeredményt érek el, amivel – a cseh váltó kizárás után – a 6. helyen végeztek futamukban. Miután az előfutamokból futamonként az első három helyezett (brit, belga, lengyel, illetve holland, ír, svájci), valamint rajtuk kívül a két leggyorsabb váltó (spanyol és német) jutahatott be az augusztus 20-i, esti döntőbe, a mindent egybevetve 10. pozíciót elért magyar lányok számára véget ért a kontinensviadal.


Azzal együtt, hogy a 4x400 méteres magyar női váltó nem jutott döntőbe, komoly motivációs tényező lehet a lányok számára, hogy – a rendező országnak biztosított lehetőséget kihasználva – rajthoz állhatnak majd a jövő évi (augusztus 19-27.) budapesti atlétikai világbajnokságon. Fotó forrása: facebook


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online