Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Zártok nélkül nincs biztonságos záródás

2022-08-16 15:30:13

Könnyítsd meg a munkádat zártok használatának segítségével! A fém bejárati ajtó vagy kapu záródásához egyszerűbb a zártokot felszerelni, mintha magadnak kellene bevágni, hegeszteni azt. A megfelelő zártok kiválasztásánál több szempontot érdemes figyelembe venni.

Zárszerkezet elemei
Általában egy zárcsere egyszerűen megoldható, hiszen a teljes zárszerkezetet egyben vásároljuk meg. Ebben benne található már a zárbetét, mely a kulcs elfordításáért felel, a zár maga, ami a zárnyelvvel köti össze a kilincset. Egyes esetekben azonban célszerűbb részenként megvásárolni a zár alkatrészeit.

A zar-zarbetet.hu szakemberei szerint figyelnünk kell az egyes elemek összeválogatására. A zar-zarbetet.hu oldalán található zártok önmagában zárbetét nélkül nem sokat ér, de ahhoz, hogy megfelelően párosíthatóak legyenek ezek az alkatrészek, pontosan ismernünk kell a méreteiket.

Milyen méreteket mérjünk le?
A kezeletlen felületű vastok előnye, hogy lézervágás technikájával a kilincs, a zárbetét, a rögzítést elősegítő csavarok helye mind előre adott, így könnyen a megfelelő helyre tudjuk tenni azt.

Természetesen, mielőtt elkezdjük a zártok kiválasztását, pontos méretekkel kell rendelkezni a beépítés helyére vonatkozóan. A különböző furat, kulcsközép távolságok alapvető és lényegi kérdések a tökéletes választáshoz. Emellett tudnunk kell, hogy mekkora hely található a kapun, ajtón, ahová beépíthető a szerkezet. A zártok szélessége, magassága, mélysége, illetve az előlap szélessége is olyan adat, amik nélkül elképzelhetetlen a pontos beépítés.

Milyen típusú zárakhoz használható?
Amikor már a zártok méretével tisztában vagyunk, akkor a következő kérdés az, hogy milyen típusú zárbetétet kívánunk a zártokba helyezni. Rengeteg lehetőség közül választhatunk, de fontos előre tisztázni a zártípust, mert később, ha már megvásároltuk a zártokot, ahhoz kell igazodnunk.

Általában a zártok vásárlásakor a paraméterek között felsorolásra kerülnek azon zártípusok, amik beleillenek az adott tokba. Nem tudjuk felsorolni valamennyi típust, de az alábbi zárbetétekhez készült tokokat megtalálhatjuk az online és offline zárszaküzletek kínálatában:

• Kéttollú zár
• Portálzár
• Lővér zár
• Cilinderes zár


A közkedvelt kéttollú zár, amit patkózárnak is hívnak, az egyike azon zárbetéteknek, amiket például a vastokba helyezhetünk. Főként másodzárként használják fém ajtók, vaskapuk záródásához. Ennél a zárszerkezetnél nincs kilincs, kizárólag kulccsal nyitható a bejárat. Elsősorban zárt területen belüli ajtók zárására használhatjuk. A cilinderes zárbetét alkalmazásával már többet tehetünk a biztonságunkért. A cilindervezérlésű zárszerkezeten túl törzsvédő pajzs óvja meg értékeinket a behatolóktól.

A zártok megvásárlásával készülj fel arra, hogy megfelelő ismeret és tudás nélkül nehezen fogsz boldogulni. Csak akkor dönts a zárszerkezet darabonkénti megvétele mellett, ha felkészült vagy a lakatosmunkák területén! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online