Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hol találhatók információk a cégekről?

2022-08-15 17:31:46

Honnan lehet információkat szerezni a cégekről? Milyen adatok érhetők el? Külföldi vállalkozásokról is találhatók információk? Milyen felületeket érdemes használni? Honnan lehet cégkivonatot igényelni? Érdemes szolgáltatók segítségét igénybe venni? Cikkünkben minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban

Hozzájárul a megfelelő döntések meghozatalához minden céges információ

A céges információk értékesek a mai világban, hiszen számos esetben érdemes ellenőrizni a partnerek és a konkurencia adatait, így megkönnyíthetjük a fontos üzleti döntéseink meghozatalát. Könnyebb megbízható partnerekkel szerződést kötni, illetve figyelni a konkurenciát. Ha közhiteles cégkivonatra is szükség van, akkor az egyszerűen igényelhető a Cégtaláló oldalán.

Az adatbázisok közül a cégjegyzékben bármely magyar cég adatai megtalálhatók, úgy mint az adószám, az elnevezés, a cégjegyzékszám, a székhely, az alapítás ideje, a törzstőke, a bankszámlaszám, a képviselő vagy képviselők adatai, valamint a tevékenységi körök. Továbbá, a végrehajtási és felszámolási eljárások is megtekinthetők

Szerződéskötés előtt mindenképpen érdemes áttekinteni a partner adatait, főleg azt kell ellenőrizni, hogy, aki cégvezetőnek mondja magát, az valóban cégvezető-e. Körültekintéssel egyszerűen elkerülhetők a rossz üzleti döntések. Ráadásul, nemcsak a partnerek adatai ellenőrizhetők, hanem a konkurenciáié is, ami szintén hozzájárul a megfelelő döntések meghozatalához. Az adatok ingyenesen, regisztráció nélkül megtudhatók a hazai cégekről.

Nem csak a magyar adatbázis lehet hasznos a cégvezetők számára

Természetesen, nem csak a magyar adatbázis lehet hasznos a cégvezetők számára, hanem az Európai Unió cégnyilvántartó rendszerében megtalálható külföldi uniós cégek adatai. Ezt is érdemes használni, amennyiben a szerződéskötés külföldi uniós céggel történik.

Az Európai Unió cégnyilvántartó rendszerének a neve BRIS (Business Registers Interconnection System, azaz az Üzleti Nyilvántartások Összekapcsolási Rendszere). Azok a cégek szerepelnek itt, melyek rendelkeznek európai egyedi azonosítóval. Ez a szám 2017-ben minden olyan cégnél feltüntetésre került, melynél ez kötelező.


Nem csak cégkivonatok szerezhetőek be a szolgáltatókon keresztül

Amennyiben cégkivonatra van szükség, érdemes cégkivonat-szolgáltatók segítségét igénybe venni, melyek gyorsan és egyszerűen beszerzik a hivatalos dokumentumot. Így sorban állás nélkül beszerezhető bármely magyarországi cég hiteles és hatályos kivonata.

Ráadásul, nem csak cégkivonatok szerezhetők be a szolgáltatókon keresztül, hanem mérleg és eredménykimutatás is. Mindez magyar, német és angol nyelven is elérhető. A szolgáltató a szükséges dokumentumokat az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat céginformációs adatbázisából szerzi be.

Ne bízzuk a véletlenre, alapozzuk meg üzleti döntéseinket a megfelelő helyről megszerzett adatok gondos mérlegelése után! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online