Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: három gödöllői sprinterlány utazhat a müncheni Európa-bajnokságra

2022-08-04 14:20:26

A végleges nevezési lista ugyan csak augusztus 8-án kerül ki az európai szövetség honlapjára, ám az már most elmondható, hogy mindent egybevetve 35 magyar atléta szerzett jogot egyéni versenyszámokban a 2022-es, augusztus 15-21. között lezajló müncheni szabadtéri Európa-bajnokságon való indulásra, és a négy váltószámból háromban lesz magyar induló staféta a kontinensviadalon.

Ezek közül az egyik a női 4x400 méteres váltó, aminek gerincét az elmúlt években a négyszer egykörös futásban verhetetlen MATE-Gödöllői EAC sprinterei adják. A számra – a tartalékokkal együtt – hat főt lehet nevezni, ebből három a helyi egyetemi klub kötelékébe tartozó atlétalány. Név szerint: Nádházy Evelin (képen jobbra), Simon Virág (középen) és Kriszt Sarolta (balra).
A Karakasné Hasznos Jutka és Körmendy Katalin szakmai irányításával készülő trióval kapcsolatosan feltétlenül említést érdemel, hogy az elvileg tartalékként utazó, újdonsült ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes hétpróbázó Kriszt Sarolta csak október végén lesz 16 éves, így részvétele a felnőtt világversenyen a nem mindennapi kategóriába sorolható.


A női 4x400 méteres váltófutás első körét augusztus 19-én, pénteken 11.40 órától rendezik meg, a döntő tervezett időpontja augusztus 20., szombat 21.45 óra. Forrás: mate-geac.hu • atletika.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online