Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hol használnak speciális munkaszékeket?

2022-07-19 18:58:39

Azt mindenki tudja, hogy az irodában, home office-ban a forgószék a legjobb választás. Azonban számos olyan munkahely van még, ahol szintén szükség van valamilyen ülőalkalmatosságra, de a hagyományos forgószékek nem megfelelőek. Vajon, milyen más munkaszékek vannak még? És melyiket hol használják? Cikkünkből kiderül!

Speciális munkaszékek speciális környezetbe
A speciális munkaszékeket olyan helyeken használják elsősorban, ahol nem kell egész nap ülni a munkavégzés során, de néha azért szükség van egy székre. Sok ilyen munkakör létezik, éppen ezért a speciális munkaszékek is sokfélék. Erről megbizonyosodhatunk, ha az Office Plaza irodai szék kínálatában szétnézünk, ahol a hagyományos forgószékek mellett ezeket is megtaláljuk.

A speciális munkaszékek között is vannak forgószékek, de ezeket más anyagból készítik: általában az ülőkéjük poliuretán. Az irodai munkakörnyezetben használatos ülőbútorok általában bőr- vagy szövetkárpitozással készülnek, de ezek kevésbé vannak kitéve pornak, savas-lúgos anyagoknak, extrém hidegnek vagy melegnek.

A gyárakban, üzemekben azonban elsődlegesen nem az esztétikai szerep lesz fontos, hanem a célszerűség. Az ilyen székeket könnyebb tisztítani, karbantartani.

Álláskönnyítő székek
A speciális munkaszékek egy fajtája az álláskönnyítő szék: ezt is főleg azok választják, akik egész nap a szalag mellett dolgoznak egy gyárban. Számukra a napi 8-10 óra állás rendkívül fárasztó, így nagy könnyebbséget jelent nekik egy támla nélküli szék, mely a comb alátámasztását szolgálja.

Az álláskönnyítő székek magassága állítható, azaz teljesen egyénre szabható a bútor. Ergonomikus kivitelezésüknek köszönhetően jól használhatók mindenféle üzemben, gyárban. Az ülőke anyaga poliuretán, amely egy rendkívül erős, a szennyeződéseknek ellenálló műanyag.

Mivel a gyártósorokon, csarnokokban, sok ember dolgozik, ezeket a székeket is úgy tervezték meg, hogy sokaknak megfeleljenek: teherbírásuk minimum 100 kilogramm. Van, amelyik össze is csukható, így nem foglal helyet használaton kívül.

Iskolák, laborok, orvosi rendelők, szépségszalonok
Vannak még további felhasználási területei is a speciális munkaszékeknek. Léteznek ugyanis olyan görgős székek, melyeknek ülőkéje rétegelt falemezből készült, háttámla nélküliek, és körbe-körbe lehet velük forogni: az orvosi rendelőkből, kozmetikákból bizonyára ismertek mindenki előtt ezek a darabok. Ezeken sem kell ülni egész nap, csak ha éppen a tevékenység megkívánja: akkor viszont nagyon hasznosak.

Karfa nélküli, fa forgószékekkel találkozhatunk iskolák, kollégiumok, táborok közösségi szobáiban, ahol egyszerre sok embernek kell helyet foglalnia. Oda nagyon alkalmasak ezek az egyszerűbb kivitelű irodai székek, melyeket az Office Plaza oldalán a speciális munkaszékek között találunk.

Mivel ezek is könnyen tisztíthatók és egyszerre nagyobb mennyiségben is rendelhetők, sok más helyen is használják ezt a típust. Speciális munkaszékre szinte mindenhol szükség van! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online