Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Érdemes amatőrként professzionális sminktermékeket használni?

2022-07-12 10:05:05

Egy ügyesen elkészített, igényes smink képes szinte teljesen megváltoztatni az arcot: eltüntetni a bőr egyenletlenségeit, kiemelni az előnyös vonásokat, és elvonni a figyelmet a szépséghibákról. Nem csoda, hogy minden nő szeretne megtanulni profin sminkelni, de ehhez valóban a professzionális sminktermékek jelentik a megoldást?

A sminkes szakma rejtélyei
Egy jó sminkes bárkinek az arcát képes csodaszéppé varázsolni, ez azonban nem megy egyik pillanatról a másikra. Egy sminkeléssel foglalkozó szakembernek ugyanis pontosan tisztában kell lennie az egyes bőrtípusok jellemzőivel, ránézésre meg kell tudni állapítania a bőr árnyalatát, és olyan színeket, technikákat alkalmazni, melyek az adott személy számára a legelőnyösebb végeredményt hozzák.

Az ehhez szükséges tudás elsajátításához hosszú évek és rengeteg gyakorlás szükséges, de a sminkesek többsége még több évnyi tapasztalattal a háta mögött is folyamatosan képzi magát, hogy tisztában legyen a legújabb trendekkel, termékekkel.

A Helia-D Kozmetikai Szalonban profi sminkesek várnak, akikhez bármilyen kéréssel fordulhatsz, akár hétköznapi, alkalmi vagy esküvői sminkre van szükséged, netán oktatáson vagy tanácsadáson szeretnél részt venni.

A szakemberektől olyan technikákat és alapelveket tanulhatsz, amiket könnyedén alkalmazhatsz a mindennapokban. Ám, nem győzzük hangsúlyozni: ettől még nem leszel profi sminkes, hiszen az egy külön szakma, akár a fodrász vagy a kozmetikus!

Attól még, hogy a saját arcodat szépen ki tudod festeni, nem biztos, hogy egy teljesen más bőrjellemzőkkel rendelkező ember számára is meg tudod alkotni az ideális sminket, még professzionális termékekkel sem.


Mi a különbség a drogériás és professzionális sminktermékek közt?

A drogériákban kapható sminkeszközök általában a hobbisminkelőknek készülnek, még azok is, amik magasabb árkategóriát képviselnek. Az ár azonban nem mindig arányos a minőséggel, léteznek erősen túlárazott készítmények is, ahol főleg a brandet és a tetszetős csomagolást fizeted meg.

A valódi professzionális termékekkel ezekben az üzletekben nemigen találkozhatsz, hiszen a gyártók számára a szépségszalonok és a sminkstúdiók jelentik a célcsoportot, így nem nagyon reklámozzák őket a széles tömegeknek, inkább csak a szakmai berkeken belül. Itt kevésbé van szükség feltűnő csomagolásra és hangzatos reklámszövegekre, hiszen a szakemberek nem ezek alapján választanak.

Ezek a termékek magas minőségű alapanyagokat tartalmaznak, tartósak és sokszor extrán pigmentáltak, ami szakértő kezekben előny, amatőrként viszont hátrány, hiszen könnyebb velük hibázni és jóval nehezebb korrigálni.

Most akkor vásároljak professzionális sminktermékeket, vagy ne?
Otthoni használatra nem igazán érdemes, hiszen a megfelelő használatukhoz elengedhetetlen a kellő rutin és a szaktudás. Gyakorolj inkább a jobb minőségű drogériás termékekkel, ha pedig egy fontos eseményhez profi sminkre van szükséged, akkor fordulj szakemberhez! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online