Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újrahasznosított művészi alkotások Gödöllőn, a Hello Food Bistro-ban

2022-07-12 11:14:53

Csapágygolyó, fagylaltos kanál, Pannónia motor fényszóró: ilyen és ehhez hasonló alapanyagok felhasználásával készíti szobrait Scelsa Giuseppe. Az immáron két évtizede hazánkban élő amatőr képzőművésznek minden forma és anyag megmozgatja a fantáziáját. Ami másnak hulladék, számára igazi kincs. A művészi érték és a környezet védelme is fontos az alkotó számára. Az motiválja igazán, hogy régi dolgoknak új funkciót adjon és ezzel reakciót és érzelmeket váltson ki az emberekből. A képzőművész szerint nagyon hasznos a földünknek, ha kevesebb hulladékot termelünk és a meglévőt pedig újrahasznosítjuk.

Aki a fenti sorok olvasása után kedvet kap az olasz származású művész munkáinak megtekintésére, nem kell messzire mennie. Augusztus közepéig ugyanis Gödöllőn, a Szabadság tér 25. szám alatt található Hello Food Supreme Bistro-ban láthatók a különleges alkotások.


Az Arte di Pino elnevezésű, újrahasznosított szobrokat és festményeket felvonultató tárlat a művészet szóra és az alkotó keresztnevének becézésére vezethető vissza. A kiállítást július elején a Földkelte Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület elnöke, Juhász Péter Gergő nyitotta meg, mivel a 2002-ben alakult civil szervezetnek több célkitűzése is van, amik fókuszában a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem áll. Giuseppe – bolygónkat is védő – munkássága kapcsolódik az egyesület tevékenységéhez, aminek fő küldetése a környezetkárosítás visszaszorítása.
Pino különösképpen szeret a természetben talált fagyökerekből dolgozni. Ugyanakkor, akár a vastelepen, vagy mások által feleslegesnek ítélt anyagok között is talál inspirációt, ezzel tovább hasznosítva egy-egy régi használati tárgyat, vagy éppen egy-egy érdekesnek ítélt alakú fém, fa vagy üveg hulladékanyagot. Az alkotások témái sokszor humort, vagy mélyebb gondolatokat sem nélkülözve ábrázolnak személyeket, állatokat, érzéseket és élethelyzeteket. Megszemélyesítik az élettelen, immáron haszontalannak ítélt tárgyakat, meglátva bennük egy-egy tekintetet, alakot, pillantást vagy szituációt. A különböző anyagok kombinációjából készült tárgyak – a kreativitásnak köszönhetően – immáron új funkcióval és formát öltve továbbra is környezetünk részét képezhetik.

Jelenleg – augusztus közepéig – Gödöllő belvárosában, a HelloFood Bistro-ban, ahol a tulajdonos, N. Horváth Attila gyakorlatilag havi rendszerességgel kínál kiállítási lehetőséget helyi- vagy környékbeli alkotóknak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online