Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Munkaerő-kölcsönzővel is megtalálhatjuk az álomállásunkat

2022-06-17 10:36:12

Amikor egy vállalat új alkalmazottat keres, a HR-osztálynak mindent be kell vetnie annak érdekében, hogy magukhoz csábítsák a jelentkezőket. A munkaerő-kölcsönző szolgáltatás igénybevételével ez a teher a szolgáltatóra hárul, és a megbízó a felszabadult időt sokkal fontosabb célokra fordíthatja.

Érdemes böngészni a munkaerő-kölcsönző oldalakat is
Amennyiben éppen állást keresünk, nyitott szemmel kell járnunk a lehetőségeket illetően. Mindannyian szeretnénk olyan csapatban dolgozni, amelyben jól tudjuk kamatoztatni a képességeinket. A WHC munkaerő-kölcsönző szolgáltatása által akár több munkahelyen is kipróbálhatjuk magunkat, hiszen a cég olyan feladatokhoz szervez ki minket, ahol a kompetenciáinkat a lehető legjobban ki tudják aknázni.

A hagyományos álláshirdetésekben olyan sablonos jelzőket olvashatunk, mint a „dinamikus” vagy a „fiatalos csapat”, amik igazi jelentésével csak akkor szembesülünk, amikor már aláírtuk a munkaszerződést. Éppen ezért jó megoldás lehet a WHC kínálta lehetőség, amellyel akár több környezetben is kipróbálhatjuk magunkat, mielőtt végleges döntést hoznánk. Nagyon sokan ragadnak akár életük végéig egy olyan munkahelyen, ahol nem találják meg igazán a helyüket.

Nem mindegy, hogy milyen a közösség
Teljesen természetes, hogy az álláskeresés során mindent tudni szeretnénk arról a helyről, ahová jelentkeztünk. Érdekes lehet, hogy kikkel, milyen munkakörnyezetben kell dolgoznunk, hiszen sokkal több időt töltünk ebben a közegben, mint az otthonunkban. Az ilyen jellegű információkról csak a legritkábban kapunk tájékoztatást a hirdetésekben, és az interjúkon is csak akkor kerül porondra a téma, ha konkrétan rákérdezünk.

Egyre több olyan toborzási szakértő van, aki felhívja a figyelmet arra, hogy mekkora a jelentősége egy jól szervezett csapatnak. Úgy tartják, hogy ha a közösség rendben van, akkor egy új belépőnek is sokkal könnyebb a beilleszkedés. Amikor egy ilyen közösségbe kerülünk, a kollégák vélhetően segítik a betanulást, válaszolnak a kérdéseinkre és segítik a munkánkat. Ezzel ellentétben egy széthúzó társaságban magányossá és frusztrálttá válhatunk.


Bízzuk magunkat szakértőkre

A fejvadász cégek oldalait lapozgatva hiteles információkat kaphatunk a vállalatról és az ott dolgozókról egyaránt. A munkaerő-kölcsönzők pedig lehetőséget biztosítanak arra, hogy akár rövid távon, illetve részmunkaidőben kipróbáljuk magunkat. Amikor egy fejvadász azt látja, hogy az adott helyen feszített a munkatempó, ezt a jelentkezőnek el is mondja, és nem próbálja úgy szépíteni a helyzetet, mintha a cég saját HR-ese lenne. Informálódhatunk általa arról, hogy az adott vállalatnál mennyire tűrik az önállóságot vagy az innovatív ötleteket. Az ad hoc feladatok sem maradnak rejtve, hiszen ezek megoldására is különböző készségekre van szükség.

Érdemes szakértő kezekre bízni magunkat, mivel az elfogulatlan interjúztató képes arra, hogy objektíven szemlélje azt, hogy éppen milyen feladat passzol hozzánk. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online