Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miért érdemes padlószigetelésben gondolkodni?

2022-06-15 15:11:11

A padló szigetelésének gondolata többféle elképzelés, igény miatt is felmerülhet. Noha a hőveszteség elkerülése is lehet a cél, inkább olyan okok szoktak felmerülni, mint az emeletről lehallatszó léptek zajának kiküszöbölése.

Mit tehetünk, ha valóban a léptek hangjától szeretnénk megszabadulni?
A padló szigetelése nyilvánvalóan nem rossz ötlet ilyen szituációban, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ennek megfelelő anyagokat kell választani. A Hozo hőszigetelés webáruház padlószigetelő alapanyagai között biztosan rátalálunk a tökéletes megoldásra. Nézzük, melyek lehetnek a szigetelés kiválasztásának a megfelelő szempontjai!

Hogyan találjunk rá a számunkra tökéletes szigetelőanyagra?
A legfontosabb szempont mindig annak az eldöntése legyen, hogy kizárólag hőszigetelésben gondolkodunk, vagy a hangszigetelésnek is komoly szerepe lenne ebben az esetben. Hiszen lépésálló, illetve terhelhető szigetelést többféle alapanyagból megvalósíthatunk, de a zajhatással szemben csak egyes anyagok nyújtanak védelmet.

A másik szempont értelemszerűen a terhelhetőség, hiszen a kiválasztott szigetelőnek a terheléssel szemben is ellenállónak kell lennie, és ez a kritérium abban az esetben is igaz, ha kizárólag a hőszigetelés szempontjával szeretnénk foglalkozni.

Milyen típusú padlószigeteléseket különböztethetünk meg?
Az egyik típusnál alapvetően a zajok hallhatóságának csökkentése a célunk, míg más esetben a hangszigetelés mellett a hőszigetelésről is gondoskodni szeretnénk.

Például abban az esetben, amikor egyébként is olyan terek felé szeretnénk szigetelni, ahol a fűtés adott, nem szükséges olyan anyagokat választanunk, amelyek emellett kiválóak a hőszigetelés szempontjából is. Azonban ha fűtetlen pince felé szeretnénk kivitelezni ezt a réteget, akkor a hőszigetelésre is gondolnunk kell, hiszen otthonunk hőenergiájának egy jelentős része a padló felé távozik.


Mi mindent nyerhetünk a minőségi padlószigeteléssel?

Elsősorban természetesen azt, hogy az emeleten zajongó gyermekek, az ugrálás, a lépkedés zaja sokka kevésbé fogja zavarni a ház alsó szintjén tartózkodókat. A szigetelésnek ebből a szempontból kifejezett jelentősége lehet akkor is, ha társasházban vagy panelban lakunk, és folyamatosak a konfliktusaink az alattunk lakóval. Ezek a pozitív hatások természetesen azáltal érvényesülnek, hogy hangszigetelésre alkalmas anyagot választottunk, és tettünk vagy tetettünk a padlóra.

A hőszigetelés eredményeképpen nagyon jó komfortot alakíthatunk ki. Kiváltképp azok, akik kellemetlennek élték meg korábban a padló felől áradó hideget, kifejezetten élvezni fogják az előnyeit. A lakás hőjének megőrzésével pedig mindenki számára kedvezőbb helyzet alakul ki az energiával történő takarékoskodás, és – persze – az alacsonyabb fűtésszámlák révén. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online