Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői gyerekek is bekerülhetnek a tehetséggondozó programba

2022-06-09 11:24:22

A gyermekek hátránykompenzációs fejlesztése kiemelten fontos, azonban van egy másik, ugyanolyan fontos, el nem hanyagolható terület, aminek szerencsére egyre többen adnak hangot, de még mindig kevés helyen jut kellő figyelem ennek fejlesztésére. Ez pedig a tehetséggondozás! Ugyanis az a gyermek, aki azzal foglalkozik, amiben tehetséges, annak sikerélménye van, annak az önbizalma rendben van, ami kihat minden területre, így a család is kiegyensúlyozottan él.

Ezen fontos tényezőket szem előtt tartva a dunakeszi székhelyű Alapítványi és Magán Nevelési-Oktatási Intézmények, Szervezetek Nemzetközi Egyesülete és a Varázsbagoly Tehetség- és Fejlesztő Központ egyéves tehetséggondozó programot hirdet – a Városi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása (2022) című pályázat megvalósulásával – Észak-Pest megye, Dunakeszi térségében 5-10 éves gyermekek számára.
A Gödöllő területéről jelentkezőkre is vonatkozó kezdeményezés keretében az intézmény 20 tehetséges gyermeknek teszi lehetővé egy éven át díjmentesen, hogy közel 500 ezer forintot érő támogatásban részesüljön, hogy tehetsége szárnyra kapjon.


A program egy nagyszabású családi tehetséggondozó nappal veszi kezdetét szeptember 22-én, Dunakeszin, a Nyíltvízi Evezős Központban, ahol betekintést nyerhetnek a családok a tehetségműhelyekbe, megismerkedhetnek a pedagógusokkal, illetve a programmal. Az előzetes részvételi szándék közlése mellett, itt lesz lehetőség személyesen is jelentkezni az ingyenes tehetséggondozó programra.
Az ezt követő hetekben leszűrjük a gyerekeket. A kiértékeléseket követően a szakértő bizottság kiválasztja azt a 20 gyermeket, akik tesztje kimagasló tehetségígéretet mutat, majd novemberben elindul az egy évig tartó, ingyenes tehetséggondozó program a Dunakeszi Varázsbagoly Tehetség- és Fejlesztő Központban, ami tartalmazza rendszeres, heti tehetségműhelyeken való ingyenes részvételt egy éven keresztül. A program utókövetéssel zárul minden résztvevő számára.

A szervezők célja, hogy lehetőséget adjanak azoknak a környékbeli – köztük akár gödöllői – gyermekek szüleinek is, akiknek nem áll módjukban külön foglalkozásokra vinni gyermeküket, illetve azoknak, akik célzott tehetséggondozást szeretnének, ami által várhatóan még kimagaslóbb teljesítményt fognak nyújtani a gondozott területen – olvasható a tehetséggondozó program sajtó számára összeállított ismertető közleményében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online