Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Varázspálca díjas gödöllői pedagógus és közösség

2022-06-01 14:09:49

A tanév végére különleges programmal készült a Szurikáta Alapítvány: Varázspálca díjat alapított, hogy azokat a pedagógusokat, gyermekintézményekben dolgozókat jutalmazza, akik példamutatóan fogadták be és látják el a rájuk bízott 1-es típusú, inzulinfüggőséggel élő diabéteszes gyermeket.

Sokféle módon folytatódhat az 1-es típusú diabéteszes gyermek története a diagnózis felállítása után, hiszen – például – sokféle családi háttérből érkezhet, sokféle megküzdési stratégiát választhatnak a szülei, ahogyan az is eltérő lehet, mennyi időt vesz igénybe, hogy az új helyzethez alkalmazkodva alakítsák ki mindennapjaikat. Az azonban valamennyiük estében kulcsfontosságú és meghatározó jelenükre és jövőjükre nézve, hogy az intézmény, amibe visszatér a diabéteszes gyermek, vagy aminek éppen először lépi át a kapuját, hogyan fogadja őt. Hogy az a kapu nyitva áll-e számára, amin belépve elfogadást, befogadást és támogatást tapasztal-e. Hogy szülei bizalommal fordulhatnak-e az ott dolgozók felé, hogy biztonságban tudva bízhassák rájuk gyermeküket.

A Szurákta Alapítvány munkájának egyik legörömtelibb része és fontos megerősítése, hogy rendszeresen kapnak szülőktől visszajelzéseket, tájékoztatást arról, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekük bölcsődei, óvodai, iskolai életében harmóniában telnek a mindennapok, ők maguk pedig a legjobb szívvel bízzák legféltettebb kincsüket az ott dolgozókra, mert tudják kiváló színvonalon látják el a cukorbetegséggel kapcsolatos teendőket.
Ezért az alapítvány elérkezettnek látta az időt arra, hogy díjat alapítson, mindazoknak a példaértékű erőfeszítéseknek az elismeréseképpen, amit pedagógusok és intézmények tesznek a diabéteszes gyermekek közösségbe fogadásáért és napi ellátásáért. Az Eisberg által támogatott Varázspálca díj elismerést azzal a hagyományteremtő szándékkal osztották ki május végén, hogy a jövőben is, évről évre 100 kitüntetettje legyen, akiket diabéteszes gyermekek szüleinek a javaslatára választanak ki.


Gödöllőre is jutott az elismerésből. A közösségek között a Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola részesült a díjban, a pedagógusok táborában pedig Lugosi Zsuzsa, Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola logopédia tagozatának munkatársa (képen) vehette át a Varázspálca díjat – tudatta hírportálunkkal a Szurikáta Alapítvány munkatársa.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online