Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miért éri meg a napelemes rendszer?

2022-05-15 10:37:14

Amikor egy befektetésen gondolkodunk, természetes, hogy szeretnénk minél alaposabban megismerni a mellette szóló érveket, ahogy az is fontos, hogy megtérül-e, és ha igen, akkor milyen formában, milyen gyorsan a projektbe fektetett pénzünk.

Kiváltképpen fontosak ezek a kérdések akkor, amikor igazán komoly beruházásról van szó, például egy vállalat szeretne zöldebbé válni. Lássuk az érveket!

Vállalatként megéri a napelemes rendszerrel, mint fejlesztéssel foglalkozni?
A Napelemespályázatok vállalatoknak készített napelemes rendszerek kivitelezése során rengeteg tapasztalatot szerezve, és az első pillanattól kezdve végig a saját kezébe véve a napelemekkel kapcsolatos ügyeket, rugalmas, gyors, ráadásul, a lehető legegyszerűbb kivitelezést nyújtja.

Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy a pályázatírás, a tervezés, az engedélyeztetés, valamint a szakszerű kivitelezés minden egyes feladatát ők intézik, természetesen az egyeztetéseknek megfelelően. Cégvezetőként ez nyilvánvalóan kifejezetten előnyös lehet.

Lássuk magának a napelemnek az előnyeit!
Először is gyakorlatilag bevételként jelenik meg a könyvelésben, természetesen azután, miután a bekerülési költségeket leszámoltuk belőle. Viszont ettől a pillanattól kezdve gyakorlatilag pénzt fog termelni nekünk.

Minden olyan eszköz, ami eddig áramfogyasztóként minden egyes hónapban pénzt vont ki a mérlegünkből, mostantól képes azzal az energiával működni, amit a napelem termel nekünk. Mi marad a rezsiből? Leginkább vízdíj és szemétszállítás, márpedig ez igen komoly összegre rúg, ha egy céget nézünk.

Attól a perctől kezdve, hogy elkészült a rendszerünk, többé nem leszünk kiszolgáltatva annak, hogy milyen események és hogyan emelik meg az áramszolgáltató költségeit, és így a neki fizetendő díjakat is.

Nagyon fontos, hogy nem függ attól a napelemes rendszer telepítése, hogy hol dolgozunk, s ott milyen lehetőségeink vannak, hiszen nemcsak az a lehetőség nyitott számunkra, hogy az áramszolgáltató rendszerével kössük össze a saját rendszerünket.

Ha szigetüzemű rendszer mellett tesszük le a voksunkat, akár mindentől és mindenkitől függetlenül biztosíthatjuk magunk számára a szükséges energiát, függetlenül attól, hogy van-e a közelben kiépítve elektromos hálózat.


Még ennél is több pozitív változást könyvelhetünk el

Gondoltad volna, hogy ha az összes napfényt hasznosítanánk, akár 1 óra leforgása alatt biztosíthatnánk az egész bolygó 1 éves energiaigényét? Ugyan ettől még messze vagyunk, de a napfény gyakorlatilag sosem fogy el, ezért mindig biztosíthatja számunkra azt az energiamennyiséget, amelyre szükségünk van.

Bár, a végére hagytuk, de ez a legfontosabb: mindenki, aki megújuló energiák felhasználására tér át, nagyon sokat tesz a környezet védelméért. A zöldebb gondolkodást pedig a vásárlók, illetve szolgáltatás esetén a felhasználók is értékelni fogják, így nemcsak új vevőket nyerhetsz, hanem a korábbiak elkötelezettségét is megerősítheted. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online