Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mi határozza meg a SEO árakat?

2022-05-14 09:22:16

A hazai online marketing egyre szélesedő piacán a keresőoptimalizálás, azaz: a SEO is egyre fontosabb szerepet kap. Most sorra vesszük, hogy mik befolyásolják az internetes marketing ezen területén az árak alakulását.

Mi az a SEO?
Mielőtt még kitérnénk arra, hogy milyen tényezők határozzák meg az árakat, nézzük meg, mit is jelent maga a keresőoptimalizálás.

A SEO egy rövidítés, mely a search engine optimization szóból ered. A magyarul keresőoptimalizálásként fordított tevékenység lényege, hogy egy adott honlap megjelenését javítsa és előremozdítsa az organikus, azaz a nem fizetett keresési eredmények között. A jól bevált gyakorlatok és taktikák alapján három részterületre szokták bontani a SEO-teendők körét, amik a következők:
• technikai optimalizálás,
• tartalmi, vagyis on-page SEO és
• a hivatkozottság erősítése (off-page SEO)

A Google – merthogy Magyarországon elsősorban erre optimalizálunk – persze sok egyéb faktort figyelembe vesz, amik a pozicionálás szempontjából szintén fontosak.
Érdekesség, hogy a cikkünk írásának időpontjában az itthon keresők több mint 95 százaléka a Google keresőt használja. Ennek tükrében talán nem is meglepő, hogy a hazai piac miért erre a keresőmotorra fókuszál.


A szolgáltatás típusa

A keresőoptimalizálás árazása nagyban függ attól, hogy milyen típusú szolgáltatást veszünk igénybe. Idehaza elterjedt konstrukcióknak számít a sikerdíjas verzió, a havidíjas keresőoptimalizálás, a projekt alapú és az óradíjas elszámolás. Az első két eset a teljesen kiszervezett SEO-ra jellemző. Az utóbbi kettőt pedig akkor szokás igénybe venni, ha egy adott helyzetben szeretnénk javulást elérni. Ez lehet akár egy SEO jellegű technikai hiba elhárítása is.


A verseny mértéke
A keresőoptimalizálás világában kifejezetten igaz, hogy nincs két egyforma projekt. Minden eset más és más. Akadnak olyan témák és réspiacok, ahol minimális befektetéssel is szép eredményeket lehet elérni. Viszont ez a ritkább. A kompetitívebb területeken nagyobb anyagi- és energiaráfordítással kell számolni. Sok piacon pedig annyira kiélezett a verseny, hogy évekkel előre kell tervezni. Ugyanakkor a képlet egyszerű: legyen jobb, mint versenytársai! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online