Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői természeti szépség is bekerülhet Pest megye legszebb kertjei közé

2022-05-04 14:06:39

Pest megyében hosszú évtizedek óta tapasztalható az önkormányzatok, valamint a lakosság egyre nagyobb aktivitása a környezetszépítése, a kulturált településkép kialakítására. Mindez megalapozta, hogy idén is meghirdessék a Virágos Pest megye pályázatot. A verseny célja megyei összefogás keretében a környezetbarát, kulturált településkép kialakítása, a megyében élő emberek életminőségének javítása, a vendégváró-kép kialakítása, a magyar kertkultúra ápolása, kiterjesztése.

A szervezők kérik, hogy a program keretében Pest megye települései a helyi civil szervezet/közösség által valósítsanak meg lokális településszépítő versenyeket, amik győztes kertjei automatikusan bekerülnek a megyei megmérettetésbe.
A helyi versenyek lebonyolításának szabályai, a versenyek elbírálásának szempontjai a helyi szervezők hatáskörében tartoznak. A virágos kert magában foglalja a dísznövényeket, a fűszernövényeket, a zöldségeket, továbbá a gyümölcstermő növényeket is.

A megyei versenybe a győztes helyi családi és/vagy lakóparki otthonok nevezését várják. Egy településről egy jelentkezés nyújtható be. A jelentkezés határideje: 2022. október 31.
A szakmai zsűri által értékelt dobogós pályázók értékes megyei díjazásban részesülnek. Az ünnepélyes eredményhirdetés díjátadással november végén lesz a Megyeházán.

A pályázati fotókat a jelentkezési lappal együtt erre az email-címre kell eljuttatni. Bővebb információ a (06-20) 311-1877-es telefonszámon, vagy az email-címen kérhető. Forrás: pestmegye.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online