Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A nappali, mint a családi és baráti élettér központja

2022-04-18 10:17:57

Beköszöntött a tavasz és ezzel együtt lehetőség nyílik ismét együtt lenni korábban nem látott családtagokkal, barátokkal. Van úgy, hogy ezt a társas összejövetelt már a szabadban ejtjük meg, de sok esetben ez a lakásban kezdődik vagy fejeződik be, egy-egy uzsonna vagy vacsora kíséretében.

Ilyenkor a nappali mintegy közösségi térként funkcionál, módot adva rengeteg elhalasztott beszélgetésre. Közösségi társalgót azonban nem kizárólag az otthonunkban hozhatunk létre. Egyre inkább jellemzők a kis irodának kibérelt, de otthonosan berendezett stúdiók, ahol lehetőség van különböző tanfolyamok megtartására vagy csak egy internetes kapcsolat mellett a közös távmunkára egy légtérben. Az ilyen esetekben is hasznos, ha a berendezés kellemes légkört áraszt.

Az előszoba fontos szerepe
Belépve egy ilyen lakásba, először mindig egy kisebb előtérbe érkezünk. Már ennek a berendezése és kisugárzása is kulcsfontosságú, hiszen ez adja az első benyomásokat. Lényeges elemek a szín- és fényviszonyok. És hogy biztosítottak legyenek az alapvető bútorok itt is, kelleni fog fogas, cipőtartó, esetleg tükör, egy-két polc a táskáknak.

Ezt követően érkezünk a nappaliba vagy a fő helyiségbe, ahol a társaság összegyűlik. Itt általában a tekintetünk mindig először az ülőgarnitúrára és az azt övező dohányzóasztalra vagy íróasztalra téved, tehát ennek kialakítása bír központi szereppel.

A Gemini-Duo webáruház nappali bútoraival be tudod rendezni a saját nappalidat, de akár egy közösségi társalgót is. Válogathatsz az önálló bútorok közül, de kinézhetsz magadnak komplett garnitúrákat is. Elsőként mindig természetesen az alapterület és az ár a döntő, ezt követik az esztétikum és a praktikum ismérvei, mint sarkalatos szempontok a kiválasztás folyamán.


A színek meghatározó szerepe

Nem kérdés, hogy mennyire hatással van a hangulatunkra egy adott helyiség színvilága. Teljesen más benyomással lesz ránk egy fekete-fehér-szürke minimalista bútorokkal berendezett élettér, mint egy élénk színekkel bebútorozott nappali. Persze mindegyiknek megvan a maga helye.

Ha az ízlésünknek egy letisztultabb, pasztelszínekkel berendezett szoba felel meg, akkor választhatunk hozzá esetleg egy élénk színt, amilyen színűek lesznek a kiegészítők. Ez lehet több élénk szín is vagy akár mintás dekoráció, kérdés, hogy mennyit bír el az egész összhatás, illetve a saját stílusunk.

Az is befolyásolja a színkombináció összeállítását, hogy mi lesz a nappali fő funkciója. Ha ez egy lakás része, és netán vendégszobaként is funkcionál, akkor nem ildomos annyi élénk színt elhelyezni benne. Ha viszont egy közösségi szoba lesz, tele programokkal, akkor meghatározó lehet az adott kurzus hangulata.

Más színvilágot feltételez egy jóga- vagy egy beszélgetős kör, mint pl. informatikusok home office munkájához az iroda biztosítása. Látható, hogy nagyon sok szempontot figyelembe kell venni és összehangolt munkára van szükség, hogy végül a tulajdonos és a vendégei számára is szerethető környezetet kapjunk. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online