Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Amit a rácsvédő használatáról tudnod kell

2022-03-19 18:02:27

Nem is kérdés, hogy a rácsvédőre szükség van-e a kiságyban. Naná, hogy igen! Ez az a babaholmi, ami szépen „végigfut” a pici ágyának szélén. Ez által pedig puha közeget teremt a baba és az ágyrács között. Mi ennek a jelentősége? Nos, nagyon is sok.

Talán te is döbbentél már meg azon, hogy a csemetéd nem pontosan ott ébredt fel a kiságyban, ahova letetted. Ennek az a magyarázata, hogy a babák szinte állandóan izegnek-mozognak. Még a kevésbé aktív picik is sokszor elkúsznak az ágyuk széléhez, a virgonc babákról nem is beszélve! A rácsvédő megóvja őket attól, hogy a kemény rácsnak ütközzenek, és megakadályozza, hogy a rácsok közé szoruljon a keze, lába.

Milyen típusú rácsvédők állnak rendelkezésedre?
A rácsvédők tekintetében többféle megoldás közül lehet választani. Az egyik nagy csoportot a hagyományos típusúak alkotják. Ide tartoznak azok, amiket úgy tudunk használni, hogy egy kötő segítségével a kiságy széléhez rögzítjük őket. Ebből következik, hogy csak ott használhatóak.

A hagyományos típusok között is többfélét különböztetünk meg. Vannak, amik teljes egészében végigérnek az ágy szélén, így felül, alul és oldalt is védelmet biztosítanak a babának. Ezek mellett azok is rendelkezésre állnak, amik az ágy oldalán véget érnek. Használatuk akkor javasolt, ha a csemete csak felfelé vagy oldal irányba szokott mozogni.

A rácsvédők modern változata a három- vagy négyszálú fonat. Ezeket nem kell a kiságyhoz rögzíteni, így bárhol máshol is a hasznunkra válnak. Például, amikor a babát letesszük a franciaágyra, a kanapéra, vagy amikor beletesszük a járókába.

A rácsvédőket a Baby Inside Babatermékek kiegészítői között is megtalálod. Tudtad, hogy mindegyik bababarát anyagból készül? Az pedig már ránézésre is látszik, hogy milyen különlegesek! A szép színeknek, mintáknak hála hamar a babaszoba díszévé válnak.

Mire figyelj a rácsvédő felhelyezésekor?

A hagyományos rácsvédőket rögzítened kell ahhoz, hogy stabilan a helyükön maradjanak. Erre a célra azok a megkötők szolgálnak, amiket az anyagon találsz. Értelemszerűen az ágy felső részénél tudod megkötni őket úgy, hogy közben a rácsvédőt szépen körbevezeted.

Ne szorosan kösd meg! Ha így teszel, a baba pedig véletlenül belekapaszkodik, akkor könnyen le tudja szakítani. A szoros kötés azért sem javasolt, mert időnként a rácsvédő lekerül az ágyról, például, amikor kimosod. Ilyenkor sokkal könnyebb egy laza masnit szétbontanod, mint egy erős csomót.

Mennyi idős korig érdemes rácsvédőt használnotok?

Rácsvédőt egészen addig javasolt használni, amíg a pici a kiságyban alszik. Változó, hogy melyik csemetét mikor lehet átszoktatni a nagy gyerekágyra, de általában 1-2 éves korban szokott megtörténni a váltás. Ha fonott rácsvédőt választasz, akkor annak később is hasznát vehetitek. Például, a gyerekágyban is mellé tudod tenni, ahol párnaként funkcionálhat. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online