Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Átadták a munkaterületet, kezdődhet a Gödöllőt elkerülő út építésének első szakasza

2022-03-17 16:44:15

Március 17-e fontos dátumként vonulhat be a Gödöllőt elkerülő út építése leső szakaszának néhány éve elhatározott történetébe. Átadták a munkaterületet a kivitelezést koordináló Magyar Közút Zrt. illetékeseinek, akik megközelítőleg 800 millió forintos kormányzati forrásból végeztetik el a feladatot.

A beruházás az M3-as autópálya gödöllői felhajtójánál kiépített körforgalom jelenleg még csonka szárának megnyitását, és innen kiindulva, egy, a Haraszti és Kenyérgyári út csomópontjáig tartó összekötő út kiépítésére vonatkozik. Az ide kattintva szemléltetett terven sárga sávokkal látható infrastrukturális fejlesztés a Gödöllőt nyugati irányban elkerülő út (M3 autópálya és a 3-as számú főút közötti szakasz) első ütemeként is felfogható.

A Gödöllőt észak-dél irányban átszelő Dózsa György út bizonyos szakasza jelenlegi zsúfoltságának enyhítéséhez hozzájáruló, a haraszti iparterület megközelítését elősegítő beruházás munkaterületének átadásán részt vett Vécsey László is. A gödöllői központú választókerület kormánypárti képviselője megkeresésünkre elmondta, hogy az illetékesektől kapott információ szerint a kivitelezés várhatóan 7 hónapot vesz igénybe. Elsőként a terepet kell előkészíteni, amihez meg kellett várni, hogy az időjárási körülmények alkalmasak legyenek.
Vécsey László kihangsúlyozta, hogy a beruházás megvalósulása után a gépjármű-forgalom – az erre rendszeresen közlekedők örömére – gördülékenyebbé válik a lámpás kereszteződésben és a Dózsa György út érintett szakaszán. A képviselő példaként említette, hogy az autópályáról érkező vagy oda tartó, a haraszti iparterületre áruszállítást végző járművek, valamint az ott dolgozókat szállító buszok nem kell, hogy igénybe vegyék a Dózsa György utat, ami minden bizonnyal érzéklehetően enyhíti majd annak zsúfoltságát a város északi kapujában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online