Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hol a legközelebbi ügyelet? Az országos ügyeletkereső segít!

2022-03-08 17:30:13

Az orvosi ügyeletkereső a leggyorsabb segítség krízishelyzet esetén. Hogyan találod meg a hozzád legközelebbi rendelőt?

A baj mindig a legrosszabbkor történik. Különösen akkor érezhetjük még kellemetlenebbnek a szituációt, ha az elszenvedői mi magunk vagyunk, vagy éppen kisgyermekünk. Jól tudjuk, hogy mi felnőttek sem vagyunk mindig urai a helyzetnek egy kisebb baleset vagy egy hirtelen fellépő fájdalom esetén. Ha mindez hétvégén, éjszaka vagy ünnepnapokon történik, tanácstalanul keresgélhettük eddig a közelben lévő elérhető orvosi ügyeletet.

Hogyan működik az ügyeletkereső?
Í
Szerencsére az interneten néhány kattintással könnyedén tájékozódhatunk az aktuális gyermek vagy felnőtt orvosi ügyeletekről, ha a megfelelő kulcsszavakkal keresünk.
A T-DOC orvosi ügyeletkeresője – például – azt a célt tűzte ki, hogy – a lakosság bevonásával – kiépít egy országos adatbázist, amiben mindenki megtalálhatja a lakóhelyéhez legközelebbi ügyelet orvosi szolgáltatásait. A háziorvosi ügyeleteken túl olykor szakorvosok szükségesek az ellátáshoz, ahová vagy maga az ügyeletes orvos irányít vagy az adatbázisban talált elérhetőségeken közvetlenül is érdeklődhetünk.

Mikor forduljunk orvosi ügyeletre?

Orvosi ügyeletre olyan váratlan, hirtelen fellépő fájdalom, rosszullét, sérülés esetén érdemes fordulni, amikor a mentő még nem (feltétlenül) szükséges.

A kisgyermekeknél fellépő magas és nem múló láz, fulladásos roham, köhögés, tartós hasmenés, hányás, gyanús kiütés esetén nem szabad várni. Fontos tudni, hogy ahol csak felnőtt orvosi ügyelet van, ott is ellátják a gyermekeket.

A szülés előtt álló kismamamáknál – például – a görcs vagy vérzés a leggyakoribb probléma, ami miatt érdemes lehet orvosi ügyelet „után nézni”.
Csillapíthatatlan fogfájás esetén keressünk fel fogászati ügyeletet.
Apróbb, de mélyebb vágás, vegyszer okozta felületi sérülés, állatharapás esetén se várjuk meg a rendes rendelési időt.

Az ügyeletet telefonon is kereshetjük, panaszaink elmondása után kaphatunk tájékoztatást arról, hogy kell-e esetleg mentőt hívni vagy be kell-e menni valamilyen szakambulanciára.
Adott esetben vigyünk magunkkal kis „túlélő csomagot”, hátha szükség lesz rá. Az ügyeletes orvos indokolt esetben házhoz megy.


A kereső előnyei

Az orvosi ügyeletkereső előnye az, hogy miután megtaláltuk a hozzánk legközelebb lévő ügyeletet, a legrövidebb időn belül eljuthatunk oda. Érdemes először telefonon felvenni a kapcsolatot az ügyelettel, hogy meggyőződjünk róla, tényleg oda kell-e mennünk. A panasz jellegéből adódóan előfordulhat, hogy az orvos rögtön az adott szakemberhez irányít, akár egy másik ügyeletre.
Ha van internet kapcsolatunk, gyorsan találunk megoldást váratlan helyzetek esetén.

Összegzés

Ha szükség van orvosi ügyelet elérésére, általában valamilyen terhelt stresszhelyzetben vagyunk, amikor hirtelen azt sem tudjuk, mit csináljunk, kihez forduljunk. Ebben az esetben sokat segíthet az orvosi ügyeletkereső, hogy minél előbb a megfelelő helyre kerülhessünk. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online