Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Több mint 5 milliárd forint jut energiahatékonyság-fejlesztésre a gödöllői egyetemen

2022-03-04 10:07:35

5,32 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást használhat fel a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a Magyar Állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretén belül.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Gödöllői Campusának fejlesztéssel érintett épületei (aula, főépület, szemináriumi épület, kazánház, sportcsarnok) jelen állapotban nem felelnek meg a mai kor hőtechnikai- és épületszerkezettani követelményeinek, jelentős hőveszteséggel működnek, állaguk folyamatosan romlik.
Az épületenergetikai beruházás során megvalósul a nyílászárók cseréje, az épületek hőszigetelése, valamint fűtéskorszerűsítése és napelemes rendszer telepítése.

A projekt közvetlen célja az épületek energetikai tényezőinek javítása, az energiafelhasználás csökkentése, és a működési költségek csökkentése. A fejlesztés eredményeként egy biztonságosabb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhet tovább.
A beruházás közvetett célja a fenntartható fejlődés elősegítése. A projekt abszolút értékben csökkenti hazánk üvegházhatású gáz kibocsátását és elősegíti a szemléletváltást a fenntartható fejlődés területén, továbbá támogatja az éghajlatváltozás mérséklését és az energiafüggőség csökkentését.

A beruházás a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. által vezetett konzorciumi formában valósul meg szoros együttműködésben az egyetemmel. A KEHOP-5.2.2-16-2016-00058 azonosító számú projekt az Európai Unió Kohéziós Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága támogatásával valósul meg.
A projekt tervezett befejezése: 2023 szeptember. Forrás: BMSK Sport Nonprofit Kft.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online