Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mire figyeljünk konyhai gépek beépítésénél?

2022-02-15 11:14:19

A konyhatervezés, -felújítás és -építés bizony komoly feladat. Rengeteg tervezéssel, szervezéssel járhat, nem is beszélve a beszerzésről és az összeszerelésről. Kérdéseket vethet fel az is, hogy érdemes-e beépíteni a konyhai gépeket a bútorba?

A konyha, mint közösségi tér
A közös étkezés olyan különleges rituálé, amit már az ősemberek is fontosnak tartottak a vadászat után. Mára már a közös vadászatot ugyan felváltja a közös bevásárlás és főzés, de az együtt étkezés még mindig ugyanazt a célt szolgálja.

A különböző, ínycsiklandozó falatok elfogyasztása közben megtárgyalhatjuk a nap történéseit, a fontos pillanatokat, és minőségi időt tölthetünk együtt. Éppen ezért a konyha és az étkező kialakításakor érdemes arra törekedni, hogy ez az állapot bármikor elérhető legyen.

Érdemes a praktikai oldalát is alaposan megvizsgálni, hiszen a konyha jellemzően egy sok eszközt tároló helyiség. A kis méretű evőeszközöktől elkezdve, az egészen nagy serpenyők és lábasok tárolásáig mindenre kell gondolni. Ilyen fontos elemek a különböző konyhai gépek is, mint a hűtő, a sütő vagy a mikrohullámú sütő.

Beépített megoldások
A konyhai készülékek elengedhetetlen részei a konyhának, hiszen itt tároljuk és ezekben készítjük az ételeket. Mivel azonban minden gép más formájú, méretű, színű és stílusú, gyakran nehéz lehet a konyhabútor elemeibe való beépítés.

Szerencsére, a sütők nagy része olyan standard méretekkel rendelkezik, amikre felkészültek a bútorgyártók és az asztalosok. Így – például – egy sütő beépítése nem okozhat akkora gondot, hiszen csupán egy munkalap (vagy főzőlap) és takarólapok szükségesek hozzá.

A hűtő már egy kicsit nagyobb felkészültséget igényelhet, hiszen ilyenkor jellemzően az ajtókra a konyhabútor egy takarólapját illesztik. A hűtő beépítése megoldható olyan módon is, hogy az eredeti ajtókat megőrizzük, de a gép feletti vagy alatti részen tárolóhelyiséget alakítunk ki.

A mikrohullámú sütő talán a legkönnyebb beépíthető készülék kis mérete és súlya miatt. Itt érdemes arra figyelni, hogy a mikró oldalán és tetején lévő réseken szabadon áramolhasson ki a hő, ezért ajánlott pár centiméter helyet hagyni neki.

Tekintsd meg a KonyhaMax.hu konyhai készülékeit, és élvezd az általuk nyújtott kiváló minőséget!

Milyen adatokra lehet szükség?
Ha már meglévő konyhabútorral rendelkezünk, a magasság, mélység és szélesség a legalapvetőbb paraméterek, amikkel számolni szükséges. Ezt érdemes feljegyezve magunknál tartani, hogy a szakemberek segíthessenek – például – a készülék kiválasztásakor.

A gépek beszerzésénél pedig fontos adat lehet a beépítési szélesség, magasság és mélység, valamint villanyszerelési szempontok szerint a konnektor távolsága is. Érdemes a szagelszívó elhelyezését is belekalkulálni, hiszen ez jellemzően a sütő vagy főzőlap fölé szokott kerülni.

Látogass el a KonyhaMax.hu honlapjára, és szerezz be kiváló minőségű konyhai elemeket és készülékeket! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online