Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem engedték, hogy a pályázati önrész táplálhassa a gödöllői uszoda előtti körforgalom építését

2022-01-27 09:23:49

Gémesi György – az akkor érvényben lévő jogrend által biztosított feladat- és hatáskörében – tavaly márciusban már megpróbálta, hogy az önkormányzat nevében pályázatot nyújt be az Ady Endre sétány Isaszegi út – Török Ignác utca közötti szakaszának felújítására. A döntést azzal indokolta, hogy fontos az állami beruházás keretében megvalósult uszoda megközelítésének, többletforgalomból eredő közlekedésbiztonságának a javítása. A kandidálás azonban a nyomósnak tűnő érvek ellenére sikertelen maradt.

Szűk egy évvel később két szaktárca, a Pénzügyminisztérium és a Belügyminisztérium újra tett közzé olyan pályázati felhívást, aminek keretében lehetőség van 40 millió forintos vissza nem térítendő dotáció elnyerésére a szóban forgó fejlesztés megvalósítására. A beruházás becsült összköltsége 92.445.958 forint, így a támogatás és bekerülési költség közötti különbséget a helyi közkassza állná, 52.445.958 forintos önerőként, amit Gödöllői idei költségvetésében biztosítanak. A javaslatról január 27-i rendkívüli ülésükön ellenvetés nélkül döntöttek a képviselőtestület tagjai.

Némi csavart jelentett a történetben Kolozs Csaba (Szövetség Gödöllőért) helyszínen előterjesztett határozati javaslata, miszerint: Gödöllő Város Önkormányzata kinyilvánítja szándékát, hogy amennyiben az önkormányzat a szóban forgó pályázaton nem jár sikerrel, akkor az önerőre elkülönített 52.445.958 forintot, valamint a képviselőtestület többsége által 2020. szeptember 24-én megszavazott 20 millió forintot nevesíti a város 2022-es költségvetésében, az Ady sétány és az Isaszegi út találkozásánál megvalósítani tervezett körforgalom előirányzat címen. Túlmenően, a városvezetés megkezdi az egyeztetéseket a Magyar Államot képviselő Magyar Közút Zrt. illetékeseivel a beruházás pénzügyi fedezetének bővítése, valamint a beruházás mielőbbi megvalósítása érdekében.

A képviselő indítványa – annak ellenére, hogy komolynak tekinthető kifogással senki nem illette – a szavazásnál nem aratott osztatlan sikert a körforgalom megépítését korábban bőszen támogató lokálpatrióta klubos képviselők körében sem. Kolozs Csaba javaslatát végül 3 igen és 5 nem szavazattal, valamint 5 tartózkodással utasította el a gödöllői képviselőtestület tagsága.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online