Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Így teszi a dolgát a gödöllői városrendészet

2021-12-29 17:34:40

Bő 25 évvel ezelőtt közterület-felügyletként kezdte meg működését a nemrégiben városrendészet névre keresztelt rendvédelmi egység Gödöllőn. A munkáját a polgármesteri hivatal szervezeteként végző csoport – a kor igényeihez igazodó folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően – „éber őre” próbál meg mindannak lenni, ami a város közterületein történik. Ténykedésükben egyaránt fellelhető a biztonságos gyalogosközlekedést szolgáló segítségnyújtás, a közterület szabályszerű, sok esetben engedélyhez kötött használatának ellenőrzése, a renitens módon cselekvők kiszűrése, illetve a város vagyon/tulajdon védelmére vonatkozó rendelkezések betartatása.

A gödöllői városrendészet feladatellátása alapvetően két csoportra osztható: a közterület-felügyletre, valamint a térfelügyeleti központ működtetésére. A csoporthoz 16 fős létszám tartozik, akik közül 10 fő lát el járőrszolgálatot. A négy térfelügyeleti munkaállomásra 80 darab térfigyelő- és 15 darab vadkamera képei jutnak el. A munkát egy Dacia Duster szolgálati gépjármű is segíti.

A helyi városrendészek az idei év folyamán 250 alkalommal szabtak ki közigazgatási helyszíni bírságot az elkövető távollétében, összesen 7,5 millió forint összegben. Ötvenre rúg azoknak az alkalmaknak a száma, amikor önkormányzat rendeletben megfogalmazott jogsértéssel kapcsolatosan bírságoltak, 565 ezer forint értékben. Közigazgatási eljárást 219 esetben indítottak, és 99 olyan eset volt, amikor olyan kamerafelvételt rögzítettek, tároltak, majd a rendőrségnek átadtak, amivel segítették a rendőri szerv munkáját az eljárások lefolytatásában.

A hajléktalanokkal szemben mintegy 300 alkalommal kellett intézkedniük, az illegális hulladéklerakások miatt 28 esetben indult közigazgatási hatósági eljárás. Hatósági jelzéssel nem rendelkező és üzemképtelen gépkocsik tulajdonosaival szemben 10 darab közigazgatási eljárás indult idén, 4 esetben pedig elszállíttatták a közterületről az ott parkoló rendszám nélküli, üzemképtelen járművet – olvasható a gödöllői városrendészet képviselőtestület által december 16-án tudomásul vett tájékoztatójában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online