Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Élőhely- és turisztikai fejlesztések a Gödöllői Arborétumban

2021-12-19 10:51:17

Természetközeli erdőgazdálkodás és az erdőlátogatási feltételek javítása: ez a két fogalom határozta meg a Pilisi Parkerdő munkáját 2021-ben. Miközben minden korábbi mértéket meghaladóan emelkedett és év végére elérte a 32 milliót a látogatók száma a Pilisi Parkerdő által kezelt erdőkben, 2021-ben folytatódtak az élőhelyfejlesztést és az erdei ökoszisztéma védelmét, megerősítését célzó programok.

A meglévők mellett új erdők is születtek: a Pilisi Parkerdő is részt vett az állami erdőgazdaságok 2019-ben indult, az új lendületet kapott erdőtelepítéseket, s az erdők mind növekvő értékét jelképező emlékerdő-programjában: a Gödöllői Erdészeti Arborétumban lévő, felhagyott invazív fajokkal benőtt területet rekultiválva, 1,2 hektáros emlékerdőt hozott létre.


A fenntartható erdőgazdálkodásnak mára szerves része a növekvő erdőlátogatási igények kielégítése: az erdőgazdálkodóknak olyan fejlesztéseket kell megvalósítaniuk, amik segítik az embereket a természetkárosítástól mentes tömeges erdőlátogatásban.
A testedzés iránt elkötelezett erdőjárók az idei évben már több közismert helyszínen is szabadtéri fitneszparkban tehetik próbára erőnlétüket. A Pilisi Parkerdő emellett a gyermekek környezeti nevelésére is gondolt: tematikus játszótérrel gazdagodott a Hármashatár-hegy, a Szilfa-tisztás, valamint a hűvösvölgyi Nagyrét és a Gödöllői Arborétum is (képen). Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online