Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői szálloda-per: Kolozs Csaba szerint kellene egy kis polgármesteri önkritika

2021-12-17 16:10:12

Rendhagyó módon kezdődött a gödöllői képviselőtestület december 16-i, idei utolsó ülése. Gémesi György egyfajta „magánszámként” nem mehetett el szó nélkül a gödöllői szálloda-perként országosan is elhíresült botrány kapcsán felmerült végrehajtói magatartás mellett. A polgármester hosszú perceken át sorolta a felháborodását kiváltó történéseket, miközben ekézte a várost irányító grémiumba a Fidesz-KDNP színeiben bejutott képviselőket.
Gémesinek ez sem volt elég, a testületi tanácskozás másnapján saját közösségi oldalán folytatta a „hadjáratot”. Íme:

Egy a sok közül a velejéig korrupt végrehajtók „munkájának“ eredményéről. A szerencsétlen bajba kerültektől tisztességtelen hasznot húzni mocsok dolog. Jó biznisz. Ennek tükrében kell megismerni a gödöllői szálloda „ügy“ kapcsán történteket. Völner azért kapott pénzt, mert az előzetes letartóztatásban lévő Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke által javasoltakat nevezte ki végrehajtóknak, akik aztán a „terepen teljesítették feladatukat”. Schadl György felesége, Schadl-Baranyai Helga a várossal szemben álló végrehajtó a szálloda ügyben. Mint ismeretes, a végrehajtó asszony (akit előzetesben lévő férjével a repülőtéren tartóztattak le, és aki jelenleg házi őrizetben van) törvénytelenül indított 720 milliós inkasszót a város ellen, pontosabban fogalmazva: jogszabályban rögzített hatáskörében 720 millió forintot akart ellopni. Kollégáimnak és ügyvédeinknek köszönhetően megakadályoztuk, megvédtük a város pénzét. Ki tudja, hol, melyik külföldi számlán lenne már a város pénze, aminek bottal üthetnénk a nyomát. Ha nem sikerült volna megakadályozni a lopást, akkor a magas politikai kapcsolatokkal bíró bűnözők csődbe taszítják a várost. A (költői) kérdés csak az, hogy volt e, van-e a bűncselekmény mögött politikai akarat? És a helyi kormánypárti képviselők (egy része) milyen politikai kapcsolatban voltak az ügy kapcsán akár Völnerrel, hiszen ő volt politikai pályafutása előtt a szálloda beruházó, kivitelező cég ügyvédje. Ez a cég szakértőink és az én véleményem szerint annak idején nem végezte el a szálloda beruházás kapcsán a munkát és én visszatartottam a közvagyon védelmében a kivitelező cégnek a szerződés szerint (szerintem nem) járó 88 millió forintot. Azóta több is kiderült a bűnözőkről. Folytatom, hiszen az elmúlt 31 évi városvezetésem alatti leggyalázatosabb dolog történt politikai segédlettel és ezt minden gödöllőinek is tudnia kell – zárul Gémesi bejegyzése.

Gémesi performanszára a testületi ülésen többen is reagáltak a megszólított „kormánypárti” képviselők közül. A legkifejezőbb talán Kolozs Csaba gondolatsora volt:
- Értjük a politikai provokációt, polgármester úr. Semmi probléma ezzel nincsen. Ha másban nem, akkor ebben megedződtünk az elmúlt két évben. Kijelentjük, hogy semmilyen kapcsolatunk nem volt az ügyvédi irodákkal, nem találkoztunk velük soha. Az okokat – azt gondolom, polgármester úr, kellene egy kis önkritika – nem mi idéztük elő. Mi a város vagyonát féltjük. Jelen pillanatban 723 millió forint áll szemben 0 forinttal. Reménykedünk, és bízunk benne, hogy a gödöllői közkassza előbb-utóbb balanszolni fog, és a bevételi oldal közelíteni fogja a 723 millió forintot.

Ami pedig a végrehajtás jogszerűségét illeti, november 29-én ezek a mondatok hagyták el dr. Kiss Árpád jegyző száját ezzel kapcsolatosan:
- A végrehajtás szabályai alapján az önkéntes teljesítést megelőzően végrehajtási eljárás indítható, csak éppen a kikényszerítésre tett intézkedések – mint, például, a foglalás – nem tehetők meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online