Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kerepes elhagyja a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulást

2021-11-11 10:32:23

A Gödöllői Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Kistérségi Társulása 2007 januárjában jött lére, akkor 13 település vezetése döntött úgy, hogy belép az elsősorban a területfejlesztési, a közbiztonsági, a közoktatási szakszolgálati (nevelési tanácsadás és logopédia) és az egészségügyi teendők koordinálását, az esélyegyenlőségi programok megvalósítását, a turisztikai célok összehangolását, valamint a sport és szabadidő programok szervezését vállaló tömörülésbe.

Időközben a taglétszám folyamatosan csökkent, tavaly év elején 9 település (Gödöllő, Csömör, Dány, Isaszeg, Kerepes, Nagytarcsa, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok) tartozott a közösséghez. Az elmúlt időszakban Kistarcsa és Pécel kifejezte csatlakozási szándékát, Szada pedig az idei év elején csatlakozott a társuláshoz, ám a tagok száma jövő januártól redukálódik, miután Kerepes polgármestere áprilisban – a rendkívüli jogrendben ráruházott feladat- és hatáskörében – megfogalmazta a szomszédos város önkormányzatának kilépési szándékát. A kerepesi településvezető döntését valamennyi tagönkormányzatnak el kell fogadnia, ezt a gödöllői képviselőtestület október 21-én megtette.

A történtekkel kapcsolatosan Gyuricza László, Kerepes első embere érdeklődésünkre az alábbi mondattal indokolta a tagsági viszony felmondását:
- Azért lépünk ki, mert évek óta hiperpasszív a társulás, ami jelen állapotában nem több, mint Gémesi György politikai szereplésének egyik színpada.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online