Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Aláírták a gödöllői egyetem finanszírozási szerződését

2021-10-15 15:55:28

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (képen jobbra az első) hosszú távú finanszírozási szerződést írt alá október 15-én dr. Csányi Sándorral, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnökével (balról a második) a gödöllői székhelyű egyetem működésére vonatkozóan. A megállapodás aláírásán dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora (balra elöl) is részt vett.

Az öt évre szóló megállapodás lehetővé teszi, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közfeladatait hosszú távon biztonságosan, transzparens és kiszámítható módon lássa el. Az új finanszírozási modell révén az egyetemi oktatást, kutatást, az intézmény infrastruktúráját és a speciális ágazati célokat finanszírozó éves állami támogatás 2022-től mintegy a duplájára nő, emellett jelentős fejlesztések is elindulnak a keretmegállapodásban meghatározott célok elérése érdekében. A finanszírozás révén tervezhetővé válik az intézmény fejlődése, ami alapfeltétele az oktatói és kutatói életpálya kiteljesedésének, a stratégiai célok megvalósításának. Továbbá, nemzetközi szinten is versenyképes feltételeket teremt a magyar agrár-felsőoktatás és a MATE számára.


A finanszírozás a MATE teljesítményére épül, a megállapodásban meghatározott célok és indikátorok alapján kerül meghatározásra az egyetem éves költségvetése. A finanszírozás révén az intézmény versenyképes keretek között működve, rugalmasan, a gyorsan változó munkaerőpiaci szükségletekkel összhangban tudja alakítani a képzéseit – a hallgatók stabil karrierjének megalapozása érdekében. A munkatársak számára pedig teljesítményértékelő rendszer kerül bevezetésre, mely kiszámíthatóbbá teszi a munkavégzésüket, az egyetemi pozíciójukat.

Az oktatás és a kutatás szoros összhangjára építve a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem nemcsak naprakész, versenyképes tudású szakemberekkel, de korszerű fejlesztésekkel is hozzájárulhat az agrárium és az élelmiszeripar fejlődéséhez. Forrás: MATE Médiaközpont • Fotó: ITM


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online