Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megkapta a FINA-minősítést a gödöllői uszoda, alaptalan pletykák keringtek a nyáron

2021-10-15 09:58:32

Október 4-én elkezdődött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) tulajdonában lévő Gödöllő Városi és Térségi Uszoda legfeljebb három hónapig tartó terheléses próbaüzeme. A nyitás óta eltelt időszakban a diákok, a sportolók, sportolni vágyók és a lakosság is szép számban kipróbálhatta a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor által „fantasztikusan szépnek és emberléptékűnek” titulált közjóléti létesítményt, amivel – a moszkvai olimpia bajnoka szerint – „Gödöllő felkerült az úszósport világtérképére”.

Megtette ezt Vécsey László (képen balra), a gödöllői központú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője is, akit – az első benyomások mellett – arról is kérdeztünk: van-e már hiteles és hivatalos cáfolata azokak a pletykáknak, amik a nyár folyamán terjengtek a medence méretéről és egyéb műszaki hiányosságokról?

- Éveken keresztül terjedtek az álhírek. Eleinte az, hogy úgysem lesz uszoda. Aztán ezek sorra megdőltek, erre az évre már mindegyik tarthatatlanná vált, valami újat kellett kitalálni. Megdöbbentett, amikor az kezdett el terjedni, hogy az 50 méteres medence rövidebbre sikeredett. Öt centi és fél méter hiány közötti állításokat hallottam. Ami természetesen nem volt igaz, a kivitelező pontosan dolgozott, megvoltak a saját bemérései. De ez önmagában sajnos nem elég a suttogóban terjesztett álhírek cáfolatához – reagált felvetésünkre Vécsey László.
Körzetünk kormánypárti parlamenti képviselője hozzátette: Gyuricza Csaba, a MATE rektora, a MATE-GEAC sportegyesület elnöke (képen jobbra) október 9-én kapta kézhez a hivatalos FINA minősítésre feljogosító mérési jegyzőkönyveket. Ezekből világosan kiderül, hogy mind a tíz pálya hosszúsága, időmérő panelekkel és időmérő panelek nélkül is teljesíti a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) előírásait, azaz: a Gödöllő Városi és Térségi Uszoda nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas.


- Úgynevezett „egyéb műszaki hiányosságok” egy ekkora beruházásnál mindig vannak. A vízminőség folyamatos ellenőrzése mellett, pontosan ezek felderítésére és kijavítására szolgál a terheléses üzempróba időszaka.
Személyes jó tapasztalatom, hogy a pénztárnál tartanak egy látogatói füzetet, ebbe mindenki beírhatja az észrevételeit, javaslatait. Olyanok már szerepelnek benne, például, hogy a kabinokból hiányoznak az akasztók, nem elég a hajszárító kapacitás, vagy jó lenne egy pár uszodai centrifuga…
Mindenkit arra bíztatok, hogy próbálja ki azt a nagyszerű élményt, amit az uszoda nyújtani tud, tegyen észrevételt, ha hiányosságot tapasztal. Együtt tudjuk még jobbá tenni, mindannyiunk örömére – zárta gondolatait Vécsey László.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online