Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elstartolt a gödöllői egyetem innovációs hete

2021-10-12 11:51:09

Október 11-én kezdődött el a MATE Egyetemi Innovációs Hét (EI7) című hibrid/online programsorozata, amire október 15-ig várják az érdeklődőket. A gyakorlatorientált tudomány témakörét körüljáró egyhetes szakmai rendezvénynek offline térben a gödöllői Szent István Campus ad otthont. Az Egyetem Pályázatkezelési és Innovációmenedzsment Igazgatóságának szervezésében zajló program, a nagy érdeklődésre való tekintettel, online térben is elérhető.

Az EI7 nyitónapján dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora köszöntőbeszédében kiemelte, hogy az egyetemnek – azon túlmenően, hogy nagyon magas szinten foglalkozik oktatással és kutatással – fontos feladata, hogy a tudományos munkákból ne csak cikkek, tanulmányok szülessenek, hanem az elért eredmény a piacon is megjelenjen.  Óriási a technológiatranszfer lehetősége. Az egyetem szívügye, hogy az a sok új ismeret, ami az intézmény falain belül létrejön, a társadalom számára is hasznossá váljon, és termék vagy technológia formájában is megjelenjen a polcokon. A rektor. elérhető célként fogalmazta meg, hogy a megszerzett tudásból gazdaságilag is profitálni tudjanak a piac szereplői.
- Mi nem terméket exportálunk, hanem amiben mi erősek tudunk lenni: az a tudás, a technológia, a know-how. Ezt tudjuk mi tovább vinni, nemcsak Európában, hanem azon kívül is – szögezte le a MATE első embere.                                                 

Az Egyetemi Innovációs Hét részletes programja ide kattintva olvasható. Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online