Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői tanmese: maci csatázhat Lacival

2021-10-03 15:50:04

Területszerző- és vezérválasztó csatára készülnek a gödöllői és környékbeli erdők lakói. Bár, az igazi ütközet csak jövő tavasszal, a természet ébredése után várható, a hadak egy része már fél évvel korábban felsorakozott, hogy megmutassa, ki az úr a kihívók oldalán. A kihívott nagyvadak, szarvasok, őzek mindeközben türelmesen figyelhettek a hegyoldal lombjukat hullatni kezdő fái közül, mivel számukra viszonylagos nyugalommal telt a bőgési időszak.

Nem úgy a róka vezette kihívói oldalon. A ravaszdi, akinek támogatói csapatában főként nyulak és egerek vannak, kénytelen volt leülni a felülről mindent látó és áttekintő sassal, hogy ha kell, ő tud egy, a fényesebb bundájú Lacik miatt teret vesztett macit ideköltöztetni messzi vidékről, aki – bár, az idegenekre jellemző bizonytalansággal mozog a gödöllői erdő csapásain – némi apróvad-hülyítéssel túlnőhet az itteni nyulakon, egereken.
A sas hosszasan mérlegelt, gondolkodott, majd szárnyát nyújtotta a róka mancsa felé. Annyi kérése azonban volt, hogy az egyik sas-fiókája is beszállhasson a kiválasztásba, és azt is eltűrte, hogy egy, az itteni erdőlakók számára nem idegen és agilisnak számító farkas fiú is vetélkedjen a kihívó címért. A sas ugyanis pontosan tudta, hogy a magasabb babérokra törő sasné népszerűsítése így is megoldható.

Eljött a nagy nap, a gödöllői és környékbeli erdők változást remélő lakói – a tekintetüket a kihívói oldal mozgolódására szegező nagyvadak számára prédakijelölési célzattal – döntöttek. Egyedül a bárányok hallgattak. Ennek meg is lett az eredménye. A sas áldásával mozgolódó róka hűbéreseinek számító jószágok benyelték a ravaszságot, ami azt eredményezte, hogy kikeletkor maci csatázhat a gödöllői és a Galga-menti lombok között több mint egy évtizede otthonosan mozgó Lacival… -FG-


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online