Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ilyen még nem volt Gödöllőn!

2021-09-24 11:10:51

Az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás szeptember 25-étől október 14-ig várja az érdeklődőket. Az események túlnyomó része Budapesten, a Hungexpo területén lesz, de jócskán jut a programokból vidéki helyszínekre is.

Az 1971 után, 50 év elteltével ismét hazánkban lezajló vadászati világkiállítás egyik rendezvénye a XXIII. Szarvasbőgő Európa-bajnokság, aminek elődöntőjét a Gödöllői Királyi Kastély díszudvarán (rossz idő esetén a lovardában) bonyolítják le október 2-án, szombaton 14 órától.
Az Európa-bajnokságra 13 ország nevezett, ami azt jelenti, hogy a megmérettetés 39 versenyző részvételével kezdődik.

A sajátos vetélkedésről annyit érdemes tudni, hogy évente rendezik meg, és a magyar indulók kifejezetten sikeresek a kontinensviadalokon. A verseny általában három fordulóból áll: utánozni kell a háremét terelgető bika hangját, a párharcban győztes bika hangját, illetőleg egyenrangú társát harcra hívó két különböző bika hangját.
A résztvevők maguk választják ki a bőgőeszközeiket, de nem használhatnak elektronikus hívókat vagy egyéb, nem a saját hangképzés elvén működő mesterséges segédeszközöket. A versenyzőket zsűri értékeli, amelynek tagjai zárt kabinban ülnek. Az értékelésnél a legfőbb szempont a technikai kivitelezés, a szakmailag és művészileg hiteles és helyes előadás, valamint a hangutánzás élethűsége.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online