Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ezért egyszerűbb egy kötelező biztosítás megkötése online

2021-08-26 18:00:21

Senki sem szeret a szükségesnél több időt tölteni az adminisztratív kötelezettségek intézésével. Az online kalkulátorok azonban nagyban megkönnyítik és felgyorsítják a kötelező biztosítások megkötésének menetét, és sokkal átláthatóbbá is teszik a különféle biztosítók ajánlatait. Tudjon meg többet arról, hogy miért érdemes online megkötnie vagy leváltania a kötelező biztosítását!

Kötelező biztosítás-kötés online kalkulátorral – így működik
Ha már egyszer megkötött egy kötelező járműbiztosítást, akkor érthető, hogy a mindennapi elfoglaltságai mellett nem feltétlen akar arra plusz időt szánni minden évben, hogy megnézze más biztosítók ajánlatait is, hogy vajon nem jár-e jobban másikkal. A potenciális előnyök sokszor eltörpülnek a kutatómunka mellett, amit a biztosítás-kötés és váltás magával vonhat. Minden biztosító ajánlatát külön-külön meg kell nézni, és szinte mindenhol részletes dokumentumokat kell átolvasni és értelmezni, hogy végül meghozhassa döntését. Erre pedig nem mindenkinek van ideje és energiája.

A kötelező biztosítás kötése azonban másképp zajlik egy online kalkulátor segítségével.
A biztosítást kínáló értékesítőkkel szemben, akik munkájukból adódóan csak egy biztosítót képviselhetnek, az online kalkulátort alkalmazó portálok egyszerre több biztosító céggel is szerződésben állnak. Ilyen a Biztoshely is, ahol több mint 10 biztosító ajánlatát is össze lehet hasonlítani egy helyen, mint – például – az Aegon, az Allianz, a Generali, vagy a Groupama.

Az időigényes kutatómunkát így máris meg lehet spórolni, mivel nem kell egyenként felkeresni minden egyes biztosító weboldalát. Egyszerűen csak meg kell adnia, hogy milyen jellegű biztosítást keres, a szükséges adataival együtt, és máris egy helyen fogja látni az összes biztosító aktuális ajánlatát, az összes lényeges információval együtt.


Milyen előnyökkel jár az, ha inkább online kötök kötelező biztosítást?

Több szempontból is előnyösebb egy kötelező biztosítás megkötése online.


• Rögtön érdemes leszögezni, hogy a kalkulátor használata semmiféle elköteleződéssel, illetve semmilyen költséggel nem jár. Ez még mindig csupán „nézelődésnek” számít azok részéről, akik azon gondolkoznak, hogy milyen biztosítást kössenek online. Már csak azért is érdemes kipróbálnia egy online kalkulátort, hogy ingyenes betekintést kaphasson arra, hogy jelenleg milyen különbségek vannak az egyes biztosítók ajánlatai között!

• Ráadásul, olcsóbb is lehet online megkötnie a kötelező biztosítását, mivel a kalkulátor segítségével egyszerre több biztosító árajánlatát is egyből összehasonlíthatja. Így sokkal könnyebben lecsaphat a legkedvezőbb lehetőségre, valamint a biztosítók által kínált kedvezményekről is sokkal átfogóbb képet kaphat.

• Ezt biztosító váltásnál is érdemes végiggondolni, amire évente egyszer van lehetősége. Már csak azért is, mert így havonta több ezer vagy akár több tízezer forintot is spórolhat az új biztosításával. Sőt, a váltás és az új kötelező biztosítás megkötése is egyszerűbb online. Az olyan portálok, mint a Biztoshely a meglévő szerződésének felbontásáról is gondoskodnak, ráadásul díjmentesen!

• Mindezzel természetesen nemcsak pénzt, de rengeteg időt is spórolhat, mivel nem kell több órát elvesztegetnie azzal, hogy külön-külön próbálja értelmezni az egyes biztosítók ajánlatait. Az ügyintézés sokkal gyorsabb, mivel az online biztosítás megkötésének menete jóval egyszerűbb, akár 10 percen belül is megoldható. A díjkalkulátor minden szükséges adatot feltüntet, ami az előzetes díjszámításhoz kell. A kalkuláció után akár azonnal is megkötheti az új kötelező biztosítását online, és ki sem kell mozdulnia az otthona kényelméből.

• Az olyan oldalak, mint a Biztoshely a kárrendezésben is segítséget nyújthat, hiszen afféle fórumként is működnek, ahol mindenféle szakmai kérdésben segítenek az érdeklődőknek. Természetesen, új kötelező biztosításának megkötése előtt is kérhet extra segítséget és tanácsot egy szakképzett munkatárstól, amennyiben bármi nem világos az Ön számára. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online