Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Díjátadó dömping is része a gödöllői Szent István napi programnak

2021-08-12 16:12:08

Az augusztus 20-i, gödöllői, Szent István napi ünnepségsorozat részeként 17 órától több városi kitüntetést is átadnak a Művészetek Háza Gödöllő épületének színháztermében. Olyanokat is, amiket korábban, január végén, a Magyar Kultúra Napjához igazodva, illetve március 15-én szoktak átnyújtani az arra érdemeseknek. Nézzük, kik és milyen elismerésben részesülnek!

• Gödöllő Kultúrájáért díj:
Juniki Spartakus, a Gödöllői Szimfonikus Zenekar koncertmestere, hegedűszólistája (j2), Ferenczy Beáta, a Frederic Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanára (j1). A díjjal díszoklevél, valamint 150 ezer forintos pénzjutalom jár.
A fenti személyeken kívül Vörös Eszter Anna, az Eyciir Varázsbolt és Galéria tulajdonosa, Kovács Éva Marianna, a Gödöllői Királyi Kastély NKft. muzeológusa, valamint Klacsmann Borbála történész, Holokauszt-kutató a Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért kitüntető címben részesülnek.

• Gödöllő Városért díj:
dr. Bucsyné Prém Katalin, a Montágh Imre Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola igazgatója (b3), Liskáné Fóthy Zsuzsanna, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatója (b2), valamint az 1995-ben alakult Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület közössége (elnök Pálffy Tibor).
A kitüntetéshez díszoklevél, Világfa-kisplasztika, valamint pénzjutalom (magánszemély 200 ezer forint, közösség 400 ezer forint) jár.

• Gödöllő Díszpolgára cím:
Katona Szabó Erzsébet Ferenczy Noémi-díjas textilművész, látványtervező, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti Tagozatának tagja, a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány kuratóriumának elnöke (b1).
A díszpolgári cím birtokosa díszoklevelet, egy, a település címerével ékesített arany pecsétgyűrűt, rajta a díjazott monogramjával és az adományozás évével vehet át, illetőleg 300 ezer forintos pénzjutalomban is részesül.


Az ünnepi eseményen a Frederic Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és Benedek Krisztina közreműködnek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online