Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az olimpia első hetében szurkolhatunk az éremesélyes gödöllői indulóknak

2021-07-22 18:21:34

Ugyan a koronavírus-járvány miatt egy év késéssel és szigorú korlátozások mellett, de minden jel arra utal, hogy megrendezik a tokiói olimpiát, ami a 32. a nyári játékok újkori történetében. A japán főváros július 23-a és augusztus 8-a között (a baseball, a softball és a labdarúgás küzdelmei már július 21-én elkezdődtek) 1964 után másodszor fogadhatja a földkerekség legjobb sportolóit.

Köztük két gödöllőit is. A sportlövő Mészáros Eszter (Gödöllői EAC) 2019 májusában, a müncheni világkupán szerzett kvótát légpuskában, míg klubtársa, Gémesi Csanád tavaly március elején, a kardcsapat tagjaként kvalifikálta magát a tokiói olimpiára, ahol 339 versenyszámban avatnak bajnokot.. A hazánk és Japán közötti távolság miatt fennálló időeltolódásból eredően viszonylag sokat kell majd éjszakáznunk, hiszen a nyári időszámítás szerint 7 órával járnak előrébb a Felkelő nap országában.

Eszter július 24-én, magyar idő szerint 1.30 órától mutatkozhat be, amikor a női légpuskások 10 méteres versenyszámában rivalizálnak az indulók és 4 óra körül győztest hirdetnek. Július 27-én 6.15 és 9 óra között a légpuskások 10 méteres versenyszámának vegyes csapatversenyét bonyolítják le (Eszti társa Péni István lesz), míg július 31-én 5 és 9.30 óra között a légpuskások 50 méteres, három testhelyzetes (álló, fekvő, térdelő) megmérettetésében avatnak olimpiai bajnokot és osztanak érmeket.


Eredetileg úgy volt, hogy Navarrete József tanítványa, Gémesi Csanád egyéniben (mint a kardcsapat harmadik embere) és a nemzeti együttes tagjaként is pástra léphet Tokióban, a Makuhari Messe csarnok B termében.
Május végén azonban a szövetség elnöksége olyan, többek számára nehezen értelmezhető döntést hozott, miszerint: a gödöllői kardozóval a csapat negyedik tagjaként számolnak, így Csanád az egyéni verseny (a csörték július 24-én 2 órakor kezdődnek, és 15 óra magasságában okosabbak lehetünk az érmesek és a helyezettek kilétét illetően) során nem állhat csatasorba.
A férfi kardcsapatok július 28-i küzdelmeiben (3 és 13.40 óra között) kilenc ország legjobbjai (Dél-Korea, Magyarország, Olaszország, Németország, Irán, Egyiptom, Egyesült Államok, Oroszország, Japán) lesznek érdekeltek. Az elődöntőbe jutásért az erőrangsor alapján a magyarok az amerikaiak ellen vívnak, és ha nem borul a papírforma, a legjobb négy között az olaszokkal kell majd meccselni a fináléért.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online