Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Úgy tűnik, Gémesi áldozatként „keveredett bele” a kémbotrányba

2021-07-19 15:27:08

Július 18-án a Direkt36 oknyomozó újságíró központ hozta nyilvánosságra, hogy évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust, és a célpontként kiválasztott emberek között voltak közszereplők is, többek között: egy ellenzéki városvezető.

Egy nap sem kellett, hogy a hír megjelenése után kiderüljön, melyik városvezetőről van szó. Nem fogják kitalálni! Gémesi Györgyről, Gödöllő első emberéről, aki az esettel kapcsolatban elmondta: évek óta zaklatják, fenyegetik, és a gyanúja szerint a magyar titkosszolgálatok megfigyelik. A támadások szerinte azt követően sokasodtak meg, hogy több másik polgármesterrel megpróbált egy új, a Fidesztől független jobboldali pártot (Új Kezdet Párt) felfuttatni.
Városunk polgármestere úgy fogalmazott, hogy mobiltelefonjának célpontként való kiválasztása 2018 végén történt. Abban az évben a polgármesterhez és a vele egy házban, de külön lakrészben élő fiához is betörtek. A zárakat feltörték, kiforgatták a fiókokat, az iratok szanaszét hevertek a földön.

Gémesi közösségi oldalán is „megemlékezett” a kirobbant kémbotrányról, ezt írta:
- Sajnos, ide süllyedtek. Bennem semmi harag és gyűlölet nincs, csak szánalom. Az „hallgatózik”, aki gyenge és fél. Én nem „hallgatóztam” és nem „hallgatózom” soha. Nem az én stílusom és módszerem. Szeretem, ha szemtől szembe állunk és küzdünk meg, egyenlő feltételekkel, mint a páston. De úgy látom, „ők” más eszközöket vetnek be, nem a pástok világából jöttek.  Végtelenül szomorú, egyben félelmetes.


Az Index híre szerint az izraeli NSO közleményben cáfolta a történteket. Közölték, hogy semmi közük a megfigyeléshez és az egész ügyet hazugságnak nevezték. Forrásaik olyan információkkal szolgáltak számukra, amiknek nincs ténybeli megalapozottságuk, ezt az állításaikat alátámasztó dokumentáció hiánya is igazolja. Valójában ezek az állítások annyira felháborítóak és távol állnak az igazságtól, hogy az NSO rágalmazási per indítását fontolgatja. Hozzátették: a rendszert kizárólag bevizsgált kormányok bűnüldöző és hírszerző ügynökségeinek értékesítik, azzal a céllal, hogy a bűncselekmények és terrorcselekmények megelőzésével életeket mentsenek.

Egyelőre tehát egy állítás és egy cáfolat áll egymással szemben, és nem tudni, milyen fordulatokkal szolgál még az ügy. Reméljük, egyszer tisztázódik, hogy sajnálatos és sunyi megfélemlítés, amit Gémesi György állít, vagy egyfajta – akár helyi üggyel összefüggő – figyelemelterelés állhat a háttérben. Illusztráció: Murányi János / Direkt36


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online