Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A legjobb eszközök a kerti öntözéshez

2021-07-13 15:33:07

Végre itt a nyár, a vakációk, kerti sütögetések és medencézések időszaka – Gödöllőn is. A nagy hőségben ne feledkezzünk meg saját hidratálásunkon túl a növényeink öntözéséről sem! Mutatunk néhány remek tippet és eszközt a locsolás megkönnyítéséhez.

Vissza a hagyományoshoz!
Sokan sokféle öntözési módszerre esküszünk, és a praktikák függnek a lehetőségeinktől is. Más-más eszközöket érdemes alkalmazni egy kisebb balkonon vagy teraszon lévő növények öntözésére, és mást egy több hektáros zöldségeshez is.

Van, aki ragaszkodik a nagyszülőktől, szülőktől tanult, jól bevált módszerekhez. Mások pedig szeretnek újdonságokkal kísérletezni és az internetet bújni újabb és újabb technikák után kutatva.

Bármelyik kategóriába is tartozunk, a hagyományos módszerrel nem lőhetünk mellé, ha váratlan áramszünet vagy meghibásodás ér.

A klasszikus locsolókanna minden háztartásban megtalálható. Akár a lakásban lévő cserepes növényeket öntözzük vele, akár a kertben lévő muskátlikat, egy igazi örökzöldről beszélhetünk.

Jellemzően horganyzott vagy műanyag típusúak kaphatók, és általában 6 vagy 12 literesek. Nagy előnyük, hogy bármikor könnyedén előkaphatjuk őket, és a minőségi, strapabíró locsolókannák egy életen át használhatóak.

Nagy terület öntözéséhez
Ha a kertünkben található növényekhez nem elég egy locsolókanna, a locsolótömlő nagy területen képes sok vizet eljuttatni a zöld területre.

A Mentoolnál kapható locsolótömlők többféle méretű átmérővel választhatóak, valamint csavarodásmentes verzió is beszerezhető.

A másik fontos kellék a locsolófej vagy locsolópisztoly, amely a víz irányát és szórását képes szabályozni.

A megfelelő használathoz elengedhetetlen még a tömlő gyorscsatlakozó is, amit mindig a tömlő átmérőjéhez válasszunk. Jellemzően réz és műanyag típusban gyártják őket, többféle méretben.

Bármilyen módszer mellett tesszük le a voksunkat, fontos odafigyelnünk a megfelelő csatlakozásra és arra, hogy jó minőségű locsolástechnikai eszközöket használjunk.


Párakapu a hőség ellen!

A párakapu egy nagyszerű találmány, amelynek nagy hálát adhatunk a forró nyári napokon. Találkozhatunk velük buszmegállókban, éttermekben, és jó hír, hogy akár saját otthonunkba is vihetjük!

Előnye, hogy kertünkben, teraszunkon is felszerelhető, így a nagy hőségben is élvezhetjük a természetet nyugodt, otthoni körülmények között, időnként felfrissülve.

A párakaput akár napernyőre vagy erkélyre is felszerelhetjük, némi leleményesség és egy kis ügyesség szükséges csupán hozzá. Akár kedvenc növényeinket is tárolhatjuk a közelében, hogy ők is kaphassanak egy kis permetet időnként velünk együtt!

Növényeid öntözéséhez válassz minőségi, tartós és időtálló eszközöket, melyeket megtalálhatsz a Mentool webáruházában. Szakértelmükkel és széles kínálatukkal segítenek az otthoni és a kerti munka megkönnyítésében termékeikkel. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online