Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Javult a Gödöllői-dombság turistaút-hálózatának infrastruktúrája

2021-07-12 11:05:15

A Pilisi Parkerdő az elmúlt évek jelentős turisztikai beruházásait követően – erdei pihenőhelyek, menedékházak, kilátók felépítése és a meglévők felújítása – a kirándulóhelyeket összekötő és a Budapest-környéki erdőket átszövő, közel 1000 kilométer hosszú turistaút-hálózat pihenőit és parkerdei berendezéseit is megújítja. A Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban végrehajtott fejlesztéssel így - többek között - közel 1000 új pad-asztal garnitúra, 100 tűzrakóhely és 32 helyen a kerékpárosokat kiszolgáló létesítmények várják a Gerecsében, a Visegrádi-hegységben, a Pilisben, valamint a Gödöllői-dombságban akár gyalogosan, akár kerékpárral kirándulókat.


A program részeként nemcsak a már ismert, félrönkökből álló eszközöket, hanem új arculatú, modern vonalvezetésű és könnyen fenntartható berendezéseket is kihelyeztek. Összesen 997 pad és asztal garnitúra, 32 esőbeálló, közel 100 tűzrakó és pihenőhely újul meg, továbbá a kerékpáros és gyalogos utak találkozási pontjaira mintegy 30 helyszínen a kerékpárosokat kiszolgáló infrastruktúra is épül. Ez utóbbi tovább növeli a 350 kilométer hosszú, kerékpározásra kijelölt erdei utakon haladó Pilis Bike erdei kerékpáros hálózat színvonalát. A Parkerdő területén található források közül 24 foglalását újítják fel, továbbá sor kerül a vízfolyásokon átívelő hidak cseréjére is.

A most elkészült fejlesztések a Magyar Természetjáró Szövetség, mint projektgazda koordinálásában, a Pilisi Parkerdőgazdasággal közös konzorciumi együttműködésben valósultak meg. A projektelemek költsége 304 millió forint. Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online