Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Telnek a hónapok, mégsem rendeződik a gödöllői Gerle utca sorsa

2021-05-31 18:28:05

Bő fél esztendő telt el azóta, hogy megírtuk, nem minden fenékig tejföl Gödöllő rózsadombján. A helyzet az elmúlt hónapokban lényegesen nem változott, némi reménykedésre okot adó dolgok azonban történtek. Más kérdés, hogy az igazi áttörésre még várni kell.

Kezdjük a Gerle utca menti betonkorlátokkal, amiket az utóbbi időben jószerivel már csak a vadvédelmi kerítés fékezett meg attól, hogy a többmázsás, közvetett balesetveszély jelentő elemek ne zúduljanak rá a szomszédos autópályára.
A veszélyt sikerült elhárítani, amiben jelentős érdemük van a környéken lakó civileknek. Ezt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei Igazgatóságának május 20-án keltezett levele is megerősíti, mondván: a területileg illetékes gyorsforgalmi mérnökség szakemberei a Gerle utca területén a vadvédő kerítést – lakossági segítséggel kiegészítve – megtisztították a növényzettől. Egy kerítésmezőben nem sikerült eltávolítani a növényzetet a drótfonatról, azonban a kerítésháló cseréjét és törzs eltávolítását a társaság gödöllői mérnöksége beütemezte. A megdőlt, de ép állapotú korlátoszlopokat eredeti, függőleges helyzetükbe helyreállították, a sérült keresztgerendákat pedig elszállítják.

A Magyar Közút Zrt. Heves megyei Igazgatóságának leveléből az is kiderült, hogy a társaság a Gerle utca tulajdonviszonyának rendezése kapcsán továbbra is hozzájárulását adja az út helyi közúttá minősítéséhez, ám az átminősítési megállapodás megkötésének kezdeményezése a gödöllői önkormányzatra háruló feladat (lenne). A társaság a március 4-én tartott helyszíni bejáráson ismételten tájékozatta az önkormányzatot az ingatlan tulajdonviszonyának rendezési feltételeiről.


Valahol itt illeszkedik a képbe a pénzkérdés. A korábbi megnyilvánulások alapján ugyanis az önkormányzat átvenné a Gerle utca üzemeletetését, amennyiben az állam felújítva adná át a szóban forgó utat.
Egy halovány próbálkozása volt Gémesi Györgynek, amikor a kormányzattal készült tárgyalni a várost – szerinte – megillető, a járványhelyzetben elrendelt korlátozások és elvonások okán keletkezett bevételkiesés kompenzációjáról. A Miniszterelnökségre eljuttatott dokumentációban a Gerle utca felújítása és tulajdonjogának rendezése 300 millió forintos támogatási igénnyel szerepelt. Május 17-én viszont kiderült, Gödöllő sem működési, sem fejlesztési célú ellentételezésre nem számíthat a központi költségvetéstől.

Mi lehet ehhez hozzáfűzni? Azt, hogy adófizető gödöllőiek laknak azon a környéken is. Netán azt, hogy sem az ország, sem pedig a lokálpatrióta klubos képviselők igen szavazataival milliárdos városháza-építésen fáradozó, nemrégiben a szálloda-perben jogerősen elmarasztalt önkormányzat gazdasági stabilitását nem rendítené meg a felújításhoz szükséges forrás biztosítása.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online