Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői címen is akcióztak a nyomozó főügyészség munkatársai

2021-05-19 14:26:48

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben több  százmillió forintot kértek egy vállalkozótól, ügyvédek közreműködésével.

A nyomozó főügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövetők elfogása érdekében május 18-án tizenkét helyszínen – köztük Gödöllőn, a blahai városrészen – összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre, amelyek során motozásokat, kutatásokat és lefoglalásokat foganatosított, majd hét személyt gyanúsítottként hallgatott ki.

A megalapozott gyanú lényege szerint egy férfi 2019 szeptembere és 2020 márciusa között több társával – köztük két ügyvéddel – egy vállalkozótól kérésükre megközelítőleg 800 millió forintot kapott. Az elkövetők valótlanul arra hivatkoztak, hogy ezen összegből a belügyminiszternek, rendőröknek, NAV-osoknak és más hivatalos személyeknek kell fizetni annak érdekében, hogy a vállalkozó ellen ne induljon adóhatósági és büntetőeljárás.  Amikor mégis nyomozás indult a vállalkozóval szemben, további 100 millió forintot kértek tőle azért, hogy az eljárást hivatalos személyek segítségével számára kedvezően befolyásolják.

A fentieken túl, ezen vállalkozót közvetítőtökön keresztül egy további ügyvéd is megkereste azzal, hogy 150 millió forintért eléri a büntetőeljárás számára megfelelő lezárást. Az ügyvéd – szintén valótlanul – arra hivatkozott, hogy az ügylethez a miniszterelnök, a legfőbb ügyész és egy magas beosztású NAV vezető befolyását kérik, és ezért a kért pénzből nekik is kell fizetni.

Az ügy felderítésében, a bűnügyi akció előkészítésében és végrehajtásában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, valamint a Nemzeti Adó és Vámhivatal is közreműködött. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala a Központi Nyomozó Főügyészség felkérésére több százmillió forint értékben biztosított vagyontárgyakat.

A nyomozó főügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetét és indítványozza letartóztatásuk elrendelését. A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedések tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság a napokban dönt. Forrás: ugyeszseg.hu



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online