Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vőfély vagy ceremóniamester? Ki vezényelje le az esküvődet?

2021-05-16 15:20:17

Már Te is tervezgeted az esküvőtöket, de még a folyamat elején vagytok? Még nem sikerült eldönteni, hogy egy vőfély vagy ceremóniamester legyen segítségetekre a Nagy Napotokon? Egyelőre azt sem tudjátok, hogy mi a kettő közötti különbség?

Segítünk benne! Sokan, akik nincsenek otthon az esküvők világában, nem tudnak különbséget tenni az esküvők központi segítő alakjai között. Nem csoda, hiszen a különbségek mellett rengeteg hasonlósággal is rendelkezik a két meghatározás mögött álló személy feladatköre. A vőfély és a ceremóniamester az esküvők elengedhetetlen „kellékeinek” számítanak. Gödöllőn is!

Vőfély vagy ceremóniamester?
Mindketten szerves részei az esküvőnek, hiszen segítenek abban, hogy minden úgy alakuljon, ahogyan azt korábban elképzeltétek. Igaz rájuk, hogy sosem lámpalázasak, a szereplés számukra annyira egyszerű és hétköznapi, mint a profi színészeknek. Könnyeden kommunikálnak, akár egy nagyobb embertömeggel is. Beszédük érthető és tiszta, hangjuk erőteljes, így mindenki tudni fogja, hogy mikor kell rájuk figyelni. Határozottak, de mindezen felül udvariasak is.

Kiválóan tűrik a stresszhelyzeteket és magas fokú problémamegoldó képességekkel rendelkeznek. Kreativitásuk határtalan, minden helyzetben meglátják a pozitívumokat, és könnyűszerrel orvosolnak minden bajt. Azonban minden esetben a történések előtt járnak, és még azelőtt megoldják a problémákat, hogy te észrevennéd azt.


A két poszt közti különbségek

Különbségek tekintetében is hasonlóan hosszú a lista, hiszen a vőfély leginkább a hagyományos vonalat képviseli, azaz lakodalmak alkalmával volt a legnagyobb szerepe. Így manapság a falusi vonásokkal rendelkező lagzik elengedhetetlen hozzávalója a vőfély.

Legtöbb esetben népiviseletben jelenik meg, rigmusokban és rímekben beszél. Viccei ízesek és sok esetben pajzánok. Tárháza teli van népi játékokkal, amibe bevonja a násznépet is. A játékok témájaként elsősorban a termékenységet, a klasszikus női és férfi szerepeket figurázza ki.

Ezzel szemben a ceremóniamester egy másik stílust képvisel. Modern vőfélyként is emlegethető. A ceremóniamester nem más, mint az esküvők hangulatfelelőse, a műsorvezető, az irányító és a Nagy Napra a menyasszony és a vőlegény legjobb barátja.

Öltözete modern és kifinomult, tudja, hogy mikor van szükség a „szereplésére” és azt is, hogy mikor vonuljon háttérbe. Szorosan összedolgozik a többi szolgáltatóval és segít a vendégeknek is mindenben.

Játszi könnyedséggel vezényli le a napot úgy, ahogyan azt előre megbeszéltétek, ám orvosol minden felmerülő problémát anélkül, hogy bárki bármit észrevenne belőle. Modern és közkedvelt játékokkal készül, amelyekkel nem hozza zavarba se az ifjú párt, se a násznép érzékenyebb tagjait.

Már csak fel kell keresned a számodra legideálisabb ceremóniamestert és rábíznod az esküvőtöket. Hidd el, nem fog cserben hagyni a szükség idején sem! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online