Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Így működik a konténeres sittszállítás Budapesten

2021-05-12 14:28:40

Neked is szükséged lehet konténeres sittszállításra, ha Budapesten építkezel, bontasz vagy felújítasz. Ez ugyanis a leggyorsabb, legköltséghatékonyabb és egyben legegyszerűbb módja is annak, hogy megszabadulj a nemkívánatos építési törmeléktől.

Ahhoz azonban, hogy igénybe vehesd ezt a szolgáltatást, nem árt tudni pár dolgot. Ugyanis, mindent azért így sem szállíttathatsz el, és vannak fontos szabályok is, ahogy olyanok is, amiket érdemes tudni megrendelés előtt. Menjünk most ezeken végig, hogy felkészült lehess, amikor már élesben megrendeled a sittszállítást.

Mit szállíttathatsz el konténeres sittszállítás esetén?
Minden építési, bontási, felújítási hulladék beletartozik a sitt fogalmába. Ha kicsit konkrétabban szeretnénk meghatározni, itt van pár példa. Vakolat, bontott tégla, malter, kisebb betondarabok, építőanyagok csomagolása, nyílászárók keretei és minden egyéb, az építkezésből vagy bontásból származó hulladék. Csak ezeket pakolhatod bele a konténerbe, és ügyelj rá, hogy a következő bekezdésben felsorolt hulladékok ne kerüljenek bele. Így garantáltan jól jársz el, és nem ér meglepetés, amikor elszállítják a sittet.

Mit nem szabad a sittes konténerbe tenned?
A főszabály az, hogy veszélyes hulladékot nem pakolhatsz a sittszállító konténerbe. Nézzük tételesen is, hogy miket ne rakj bele semmiképpen sem. Kátránypapír, pala, festék, autógumi, hígító, vegyi anyagok, olaj, olajjal szennyezett textília, rongyok, akkumulátor, tv és egyéb híradástechnikai eszközök tiltottak. Ezek véletlenül se kerüljenek bele.

Viszont előre megbeszélheted a céggel, hogy milyen különleges hulladékot szeretnél elszállíttatni.


Ezt kell tudnod a rendelés leadásához

Többek között a fent már említett egyedi igényeket is tudnod kell, amikor leadod a konténeres sittszállítási igényed. Emellett viszont számos egyéb infót is meg kell adnod, vagy meg kell beszélned a diszpécserrel. Kezdve ott, hogy mekkora konténerre lesz szükséged?

A tapasztalat azt mutatja, hogy alá szokás saccolni a mennyiséget, így érdemes az előzetesen tervezett konténernél eggyel nagyobbat rendelni. Ha pedig sokkal több sittet kell elszállítani, mint a legnagyobb, akkor rendeld a legnagyobbat folyamatos, vagy legalábbis többszöri ürítéssel. Fontos, hogy pontosan megbeszéljétek, hogy hova és mikorra kéred a konténert, meddig maradjon, vagy esetleg a sofőr is megvárja-e a rakodást.

Hova kerüljön a konténer?
Nagyon fontos gyakorlati kérdés az, hogy hova lesz lerakva a konténer? Hogy miért ennyire fontos ez? Ennek több oka is van. Például, azért fontos, mert nem mindegy, hogy milyen messzire kell vinni a hulladékot. Továbbá, ha saját portára helyezed a konténert, akkor csak a helyre kell figyelned. Ha viszont közterületre, akkor a helyi önkormányzattól be kell szerezni az ehhez szükséges területfoglalási engedélyt. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online