Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fejlesztési támogatást ér Gödöllő gazdagsága

2021-05-07 11:42:56

Május 6-án Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bejelentette, hogy a kormány arányos és méltányos módon összesen 23 milliárd forint támogatást ad önkormányzatok, miután jelentős adócsökkentést hajtottak végre a kis- és középvállalkozóknál, ami az önkormányzatoknál kiesést jelentett. Az összegből 1,7 milliárd forinttal bölcsődék, oktatási és kulturális intézmények megújulásához, megépítéséhez járul hozzá a kormányzat. Az is elhangzott, hogy a bevételek, az önkormányzati költségvetési helyzet és a megtakarítás mértéke alapján három kategóriát határoztak meg. A leggazdagabb településeknek fejlesztési támogatást igen, működési támogatást viszont nem adnak.

Hamar kiderült, hogy Gödöllő a leggazdagabb települések kategóriájába tartozik, ezáltal – amint az a korábbi nyilatkozatok alapján borítékolható volt – fejlesztési támogatáshoz juthat. Ezt azonban nem mindenki méltányolja. Többek között, Gémesi György polgármester sem, aki közösségi oldalán közzétett posztjában – mások mellett – ezt írta:
Tegnap a kormány döntött az előterjesztésről, eszerint Gödöllő és még 14 (köztük fideszes vezetésű is) település nem kap semmit. Állítólag túl „gazdagok” vagyunk. /…/ A város költségvetése az egymilliárd kiesés ellenére stabil, igaz sok „árat fizettünk” ennek a politikai és kommunikációs játszmának a részeként. A város biztonságos működésének megteremtésében köszönöm mindenki segítségét és együttműködését. Megújult erővel dolgozunk azon, hogy az idei „hátrányt” jövőre ledolgozzuk.


Nem tisztünk és nem is akarunk Gémesi György – indulatoktól sem mentes – soraiban kételkedni, de néhány dolgot azért megjegyeznénk.
1. Felsőbb körökben is kimondták Gödöllőről, hogy gazdag város, ezért fejlesztési támogatásra érdemes.
2. Gémesi maga is elismerte, hogy a város költségvetése stabil.
3. Ha nem így lenne, minden bizonnyal – ahogy a polgármester fogalmazott – „sok árat kellene fizetni” – mondjuk – azért, hogy a régi városháza 1,5 milliárd forintra taksált felújítása helyett alaphangon is csaknem 2,3 milliárd forint ment/megy el dózerolásra és egy másik ingatlan átépítésre és bővítésre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online