Vissza normál nézetbe Nyomtatás

4,6 milliárd forintot áldozna a kormány a gödöllői HÉV „metrósításának” kiviteli terveire

2021-03-23 15:00:23

Időről időre újabb és újabb fejleményeket hallani az idén 110 éves gödöllői HÉV-vonal, valamint a Déli pályaudvar és az Örs vezér tere között utasokat szállító M2-es metró összekötésének lehetőségéről. Ha csak az elmúlt bő 8 évet vesszük alapul, számos tanulmány, összeg és határidő látott már napvilágot, de a munka leglátványosabb eleme, a kivitelezés még várat magára.

Hogy meddig, egyelőre nehéz megjósolni. Az MTI tudósítása szerint március 23-án Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány 4,6 milliárd forintot biztosít a 2-es metró és a gödöllői HÉV Örs vezér téri összekötésének, valamint a HÉV-vonal korszerűsítésének kiviteli terveire, amivel megmarad a reális lehetősége annak, hogy a 2021 és 2027 közötti európai uniós pénzügyi ciklusban a beruházás megvalósuljon.


A H8-as jelű gödöllői HÉV-vonal tervezett megújulása városunkban is számottevő változással járna, főleg akkor, ha érvényben marad az a 2013 elején lakossági fórumon leginkább támogatott elképzelés, miszerint: megszűnne a Táncsics Mihály úti csomópontnál a vasúti átjáró, a vágányok a Tessedik Sámuel utcánál a főút felett kereszteznék a Szabadság utat, és a kastély oldalán haladnának tovább, úgy, hogy a bútoráruház környékén egy ívkorrekcióval érnék el a megújult vasútállomást. A vágányok szintben kereszteznék az Ady Endre sétányt, valamint a buszpályaudvar és a Művészetek Háza épülete közötti kijárót, míg az Állomás utca találkozásánál közúti aluljáró épülne. Új megálló létesülne az Erzsébet-parknál, illetve a Szabadság téren, ugyanakkor megszűnne a palotakerti állomás, és a MOL-benzinkút sem maradhatna a helyén. Aktiválható lenne több mostani zsákutca (Petőfi, Szent János), és a buszpályaudvar is karnyújtásnyira kerülne a HÉV-megállótól. Fotó forrása: MTI/Miniszterelnökség


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online