Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Várható-e Gödöllőn önkényes étteremnyitás?

2021-01-26 11:19:39

Az utóbbi hetekben egyre több külföldi étterem üzemeletetője lázadt fel, és döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány terjedésének meggátolása érdekében elrendelt korlátozások ellenére kockáztat, és kinyit.

A tiltakozási hullám hazánkat is elérte, napról napra sűrűbben hallani, hogy az elmúlt hónapok bevétel-kiesése miatt a tönk szélére sodródott vendéglátós vállalkozók fontolgatják, hogy megszegik a szabályokat, és február 1-jétől fogadnak vendégeket. Indokként a (lét)bizonytalansággal érvelnek, valamint főként azt sulykolják, hogy ha a zsúfolt tömegközlekedési eszközökön és a szupermarketekben maszkhasználattal megoldható a védekezés, akkor az éttermek és a kávézók felkeresésére is lehetne olyan szabályokat hozni, amik betartása mellett működhetne a biztonságos vendéglátás. Másik opcióként azt említik, hogy készek az önkényes akciót lefújni, amennyiben a kormány feloldja/enyhíti a február 1-jéig elrendelt korlátozó intézkedéseket.
A dolgok jelenlegi állása szerint erre csekély az esély, mert a központi kommunikációban azt hallani, hogy csak akkor lehet fokozatosan enyhíteni a vendéglátóhelyekre vonatkozó szabályokon, ha elegendő oltóanyag érkezik az országba.

Rögtönzött közvélemény-kutatásunk néhány helyi vendéglátós körében nem igazán járt átütő eredményességgel. Abban többen is egyetértettek, hogy szükséges lenne a korlátozások enyhítése, ám azt is hozzátették, hogy csak abban az esetben, ha a biztonság garantálható. Túlmenően, elrettentőleg hat az is, hogy az önkényes nyitás miatt az üzemeltetőket és a vendégeket egyaránt büntetik. Előbbieket 100 ezer és 1 millió forint, utóbbiakat pedig 5 ezer és félmillió forint közötti összegre.

Amennyiben a gödöllői vendéglátóipari-egységek üzemeltetői közül valaki úgy döntene, hogy a korlátozások ellenére kinyit, ebbéli szándékát erre az email-címre elküldheti.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online