Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tizenhárom elektromos autóval gazdagodott a gödöllői központú egyetem járműparkja

2021-01-18 16:50:10

Tisztán elektromos üzemű gépjárműveket és a töltésükre szolgáló töltőállomásokat szerzett be a Szent István Egyetem (SZIE) a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságtól (KEF), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával, segítve ezzel az intézményi feladatok, ügyintézés ellátását.

A vadonatúj, hófehér színű, Volkswagen e-Golf típusú gépjárművek használatával várhatóan 30%-kal csökken a Szent István Egyetem járműparkjának üzemanyag-felhasználása. A 2020-as évjáratú modelleket január 18-án vehették használatba az egyetem campusainak munkatársai.

Prof. Dr. Gyuricza Csaba, az intézmény rektora az ünnepélyes átadás alkalmával elmondta, hogy az egyetem a kormányzati tervekkel összhangban arra törekszik, hogy élenjárója legyen annak a kezdeményezésnek, miszerint: 2030-ra 30%-kal növelik Magyarországon az elektromos autók arányát.
- Egyetemünk a most átadott autók beszerzésével úttörőnek számít ebben a folyamatban. Személy szerint különösen örülök annak, hogy a SZIE ökológiai lábnyoma ezáltal is csökkenhet
– fogalmazott a rektor.


Az autók elektromos hatótávja 150-230 kilométer közé tehető, töltési idejük – a töltöttségi állapottól függően – 25-35 percet vesz igénybe. A gépjárművek gyorsabb feltöltésének érdekében minden campuson két töltőállomást is kiépítenek, amiket egyszerre négy autó tud használni. Forrás: SZIE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online