Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi György nem tágított, egy évvel elhalasztotta az adó- és díjemeléseket

2020-12-31 10:11:33

A jelekből ítélve Gémesi Györgyöt nem hagyta nyugodni, hogy a főként a vállalkozásokat sújtó adóterhek és járulékos költségek növelése érdekében hozott polgármesteri rendelkezései nem léphetnek hatályba 2021. január 1-jén. Településünk első embere a következő év első napjától megemelte volna néhány helyidó-nem mértékét, a parkolási díjakat, valamint – támogatva második számú helyettese, a tavaly októberi alakuló ülés óta vele egy szavazatközösségbe terelt Bajkó Norbert előterjesztését – bizonyos önkormányzati kezelésű utakra szóló behajtási engedély kiadásával fizetésre kötelezte volna a súlyos gépjárművek tulajdonosait, üzemeltetőit.

Gémesi novemberi, a 2021-es városi költségvetés bevételi oldalát növelni szándékozó döntései azonban tiszavirág életűnek bizonyultak, mert december első napján kihirdették azt a kormányhatározatot, ami megtiltotta az önkormányzatok számára, hogy 2021-re helyiadót emeljenek, vagy újat vezessenek be. December 19-én pedig hatályba lépett az a kormányrendelet, ami 2021. december 31. napjáig az önkormányzatok (veszélyhelyzetben a polgármesterek) számára is megtiltotta új díj bevezetését, megállapítását, illetve a meglévő díj új kötelezetti körre történő kiterjesztését.

Gödöllő polgármestere az óesztendő utolsó előtti napján arról határozott, hogy a kormány által „megtorpedózott” helyiadó- és díjemelések 2022. január 1-jétől lesznek érvényesek városunkban. Legalábbis egyelőre így fest a helyzet…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online