Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Milyen ingatlanra elegendő 30 millió forint Gödöllőn és környékén?

2020-12-30 11:28:09

Magyarországon 30 millió forint nagyon sokat is érhet az ingatlanpiacon, bár ez leginkább a vidéken igaz. Van ahol akár 200 m² feletti ingatlan is vásárolható, a fővárosban azonban ez az összeg van, hogy még egy mini garzonra sem lenne elegendő. Az ár nemcsak az adott településtől és a földrajzi fekvéstől függ, hiszen nagyban befolyásolja azt az ingatlan típusa, állapota is.

Korábbi cikkünkből már kiderül, hogy mire számíthatunk a koronavírus-járvány második hullámában a gödöllői ingatlanpiacon, most pedig azt fogjuk megvizsgálni, hogy mire elegendő 30 millió forint a környéken. Mivel Budapest agglomerációjáról beszélhetünk, így már előre megsúghatjuk, hogy nem igen lehet olcsón ingatlant vásárolni a környéken. Fontos azonban megjegyezni, hogy elemzésünkben végig az áralku nélküli árakról fogunk beszámolni.

Elég egyáltalán 30 millió forint, ha házat szeretnénk vásárolni?

A nagyobb városokban azt kell mondanunk, hogy sajnos ekkora összegért nagy valószínűséggel nem fogunk tudni házat vásárolni. Ugyanis egy 100 m2 alapterületű családi ház átlagára Dunakeszin elérheti az 56 millió forintot is. Egy hasonló paraméterekkel rendelkező ház Gödöllő területén 41 millió forintot is érhet.

Városunk igencsak az utolsó helyen helyezkedik el az árak tekintetében, itt a 410 ezer forint/m2-es átlagárak mellett, a 30 millió forintunkból már egy kisebb, 70 m2 körüli házat is megengedhetnénk magunknak. A többi megfigyelt városban ennél csak kisebb alapterületű, maximum 66 m2 körüli ingatlanok tekintetében vehető figyelembe ez az összegkeret. Dunakeszin – például – ennyi pénzért a felső határ maximum 50 négyzetméter lehetne, ott ugyanis még mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk, hiszen egy 80 m2-es házértakár 45-50 millió forintot is elkérhetnek a tulajdonosok.
Veresegyház és Fót területén keretösszegünk körülbelül 70 m2-re lehetne elegendő.


Hány négyzetmétert jelent 30 millió forint a lakáspiacon?

Kijelenthetjük, hogy a lakásokhoz sem juthatunk hozzá olcsón Budapest agglomerációjában. Gödöllőn, Veresegyházon és Dunakeszin is 600 ezer forint/m2 körüli árak uralkodnak így ezekben a városokban ekkora összegért 50 négyzetméteres téglalakásokat keresgélhetünk.
A fóti lakások tekintetében 30 millió forint az áralku nélküli árak tekintetében körülbelül 55 négyzetmétert jelent.

A panellakások átlagára alacsonyabb a téglalakásokénál, Gödöllőn és Dunakeszin is olcsóbban kínálják őket eladásra. Városunkban 450 ezer forintos négyzetméter áron, Dunakeszin 510 ezer forint/m2-es átlagáron kínálják őket eladásra. Így Gödöllőn 30 millió forintért 60-70 m2-es alapterületű, Dunakeszin 58 négyzetméteres panellakást vehetünk.

A járványhelyzet minden bizonnyal nagy befolyással volt a hazai ingatlanpiacra is

Az MNB új, novemberben kiadott lakáspiaci jelentéséből kiderült, hogy az idei évben a koronavírus-járvány megjelenése határozta meg a hazai lakáspiaci folyamatokat. A második negyedévben például az ingatlanpiaci tranzakciók száma 34 százalékkal elmaradt a 2019-es év azonos időszakához képest.
A fővárosi lakásárak a második negyedév során 5,6 százalékkal mérséklődtek, ezzel a budapesti lakásárak már az egy évvel ezelőtti szintjüknél is alacsonyabbak. A nyári hónapokban ugyanakkor az adásvételek száma már meghaladta az előző évi értékeket, ami már a lakáspiac élénkülésére utal. Forrás: ingatlannet.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online