Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megtorpedózta a kormányrendelet a Gödöllőn januártól bevezetni tervezett „útdíjat”

2020-12-19 15:39:41

November 19-én Gémesi György – élve a különleges jogrendben ráruházott feladat- és hatáskörrel – arról határozott, hogy január 1-jétől behajtási engedély szükséges a korlátozással védett gödöllői önkormányzati kezelésű közutakra azon, a súlykorlátozásban előírt össztömeget meghaladó tehergépjárművek számára, amik használni kívánják a közutat.

Ehhez képest december 19-én hatályba lépett az a kormányrendelet, ami a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges gazdasági intézkedésről szól, és – mások mellett – 2021. december 31. napjáig az önkormányzatok számára is megtiltja új díj bevezetését, megállapítását, illetve a meglévő díj új kötelezetti körre történő kiterjesztését.

Ezzel veszélybe került a gödöllői polgármester fent nevesített rendeletének végrehajtása, ami a megfogalmazás szerint ugyan a behajtási engedély szükségességéről szól, ám díjfizetési kötelezettséggel párosul. Mivel a gödöllői rendelet január 1-jén lépne hatályba, annak dátuma későbbi időpontra esik, mint az új díj bevezetését tiltó kormányrendelet kihirdetése, így a következő év végéig ezen a jogcímen (köz)pénzszerzés nem kezdeményezhető.

Ezen felül egy másik, január 1-jétől esedékes polgármesteri intézkedés, a parkolási díj 76 százalékos emelése is áldozatul eshet a friss kormányrendeletnek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online