Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csalással gyanúsítható nőt fogtak el a gödöllői rendőrök

2020-12-13 17:12:13

Amerikában meghalt tűzszerész férje utáni örökségének megszerzése, Törökországban rekedt vőlegénye óvadékának kifizetése - csak néhány akadály, amit mások pénzéből rendezett volna a gödöllői rendőrök által elfogott 62 éves asszony. A kölcsönkért és bitcoin automatába befizetett milliókból egy fillért nem adott vissza – írja a police.hu.

Egy ismerőse révén találkozott 2020 szeptemberében a későbbi feljelentő a 62 éves szadai asszonnyal. Problémájával is hamar szembesült, amikor a nő vázolta, pénzre lenne szüksége, hogy hozzájusson Amerikában elhunyt tűzszerész férje után járó 700 millió forintos örökségéhez. A hagyaték ügyintézési költségei magasak, önerőből nem tudja leróni, ám ha anyagilag kisegíti, a kölcsön többszörösének visszaadásával hálálja azt meg.

Hasonlóan magas összeg visszafizetésével kecsegetett később is, másik története szerint vőlegényét Törökországban tartják fogva, a 35-40 millió forintos óvadékkal oda tartó futár azonban Romániában elakadt, a vámköltségekre újabb kölcsönre volt szüksége.

Akadt, amikor kölcsönkérését nem fűszerezte meg magánjellegű indokaival, egyszerűen csak külföldi cégek nagy összegű kriptovalutájának realizálásával kapcsolatos költségek fedezésével magyarázta befektetési igényét. Mindig a befektetések többszörösét ígérte vissza, ám ez egyetlen alkalommal nem történt meg.

Történetei hitelességének alátámasztásáról és a belé vetett bizalom erősítéséről is gondoskodott. Számos valótlan, megtévesztő tartalmú okiratot mutogatott: banki bizonylatot millió dollárokról, IMF-től eredeztethető, vagy az ENSZ elnöke által aláírt igazolást, az USA igazságügyminiszterétől származó levelet. Persze mindegyik kamu volt.

A nyomozás mostani adatai szerint a 62 éves asszony nem egy embert csapott be, a sértetti kör megállapítása zajlik. Áldozatai zsebéből legalább 19 millió forintot csalogatott ki sikerrel a gyanú szerint. Befektetők felkutatásában segítségére volt 67 éves nőismerőse, a rendőrök őt is elfogták december 11-én délelőtt.
A nyomozók átkutatták lakásukat, informatikai eszközöket, hamis iratokat foglaltak le.

Mindkét asszonnyal szemben üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán. A rendőrök kezdeményezték a 62 éves szadai nő letartóztatását, társa szabadlábon védekezhet.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online