Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A lelki egészség megóvása masszázsmedence segítségével

2020-12-07 11:00:53

A modern ember felfokozott életmódja nem kedvez a lelki egyensúly, a lelki egészség megőrzésében, és nem segít ezen a jelenleg egyik legnagyobb problémát okozó koronavírus-járvány jelenléte sem. Bár, semmi meglepő nincs abban, hogy az emberek stressz-szintje most a szokottnál is magasabban van, de – sajnos – hiába van teljesen érthető oka a felgyülemlett feszültség jelenlétének, attól még komoly károkat képes okozni mentálisan és fizikálisan egyaránt. Ennek kezelésében nyújthat némi segítséget a rendszeres masszázsmedence-használat, mutatjuk is, hogyan!

Csökkenti a stresszt
A stressz csökkentésében már napi 20 perc jakuzzihasználattal is jelentős eredményeket lehet elérni. Ennek oka, hogy egyrészt a meleg víz hatására az agyban endorfin, vagyis boldogsághormon szabadul fel, ami nyugtatóan hat az elmére. Másrészt szintén a meleg víz plusz a masszázs kettőse segít az izmokban felgyülemlett feszültséget oldani, ami szintén hozzásegít a tökéletes ellazultság eléréséhez.

Ha pedig ez nem lenne elég, a masszázsmedence meleg vizében töltött időnek köszönhetően a testünk hőmérséklete normalizálódik, ezáltal pedig az esti forgolódás helyett nyugodt, mély és pihentető alvásban lehet részünk.

Hatékonyabbá tehető a stressz kezelése a masszázsmedencében, ha szín- és aromaterápiát egyaránt bevetünk. Aromaterápia alkalmazásánál viszont figyelnünk kell arra, hogy csakis olyan fürdősókat használjunk, amik kifejezetten jakuzziban történő használathoz lettek kifejlesztve, ellenkező esetben ugyanis számolnunk kell a csövekben letapadt fürdősómaradványokkal.

A színterápia pedig úgy vehető a legegyszerűbben igénybe, ha eleve olyan magas minőségű jakuzzit választunk, melyben többszínű LED-es világítás is található.


Hatással van a szív- és érrendszer egészségére

Stresszhelyzetben rendszerint felgyorsul a szívverés, kitágulnak az erek, a szív pedig emiatt több vért pumpál annak érdekében, hogy a vérnyomást fenntartsa. Azonban amikor ez az állapot nem múlik el, akkor ezek a hatások tartóssá válnak, ami többek közt a vérkeringés gyengüléséhez, az állandó magas pulzushoz, a magas vérnyomáshoz, a keringési rendszer különféle gyulladásaihoz és – sajnos – számos esetben szívinfarktushoz vagy stroke-hoz vezet.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, kezelnünk kell a stresszt, és persze nem árt, ha olyan tevékenységeket végzünk, melyeknek vérkeringést serkentő hatásuk van. Ennek érdekében erősen ajánlott nem megfeledkezni a napi szintű mozgásról, ami lehet séta, tánc vagy úszás is, de a masszázzsal kombinált meleg vizes fürdő segítségével szintén sokat javíthatunk a vérkeringésünkön.

Amennyiben te is szeretnéd a lelki egészséged megóvásához ezt a kellemes és hatékony módszert választani, de még nincs masszázsmedencéd, nézz szét a Caldera Spas oldalán, és rendelj egyet a prémiumminőségű jakuzzik közül!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online