Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hét hektáron fejleszt az ILJIN Csoport a Gödöllői Üzleti Parkban

2020-11-03 11:08:20

Néhány hónappal azt követően, hogy bejelentették az orvosi eszközöket gyártó Samyang Biopharm gödöllői beruházási szándékát, egy újabb dél-koreai cég, az ILJIN Csoport vásárolt telket a Gödöllői Üzleti Parkban – tájékoztatta hírportálunkat dr. Lantai Csaba.

A Gödöllői Üzleti Park Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a koreai ILJIN Csoport rekord gyorsasággal, mintegy 5 hónap alatt döntötte el, hogy megvásárol egy 7 hektáros területet. Az üzlet szeptember közepén létrejött, és azonnal elkezdődtek a terepalakítási munkálatok a területen, amik mostanra véget értek. Jelenleg a tűzszerészeti, környezet-geokémiai és régészeti feltáró munkák zajlanak.

Az ILJIN Csoport 1967-ben jött létre nagyfeszültségű elektromos átviteli berendezések gyártására.  A kábelek és egyéb nagyfeszültségű berendezések gyártása mellett az ILJIN Csoport kibővült az elektromos rendszerek és kommunikációs berendezések speciális anyagainak és alkatrészeinek gyártásával is. Mára Dél-Korea 50. és 60. legnagyobb vállalata közé került. A tőkeerős cégcsoport a szintetikus gyémántok egyik legnagyobb gyártója is.
Magyarországon, azon belül Gödöllőn – mintegy 3,8 milliárd forint értékben – több fázisban terveznek fejleszteni: az elsőben egy olyan gyárat építenek, amiben az ideszállított hengerelt réz fóliát (képen) darabolják, csomagolják és szállítják az akkumulátor-katódot gyártó cégek számára.  A további fejlesztéseket, amikre a terv szerint 2-3 év múlva kerülhet sor, az első gyár üzleti sikerétől teszik függővé. A dél-koreai cég törekvéseit a magyar kormány 722 millió forinttal támogatja.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online